Медици от болницата в Кюстендил излязоха днес на протест пред

...
Медици от болницата в Кюстендил излязоха днес на протест пред
Коментари Харесай

Медици протестираха в Кюстендил: Искаме трудът ни да се остойности

Медици от болничното заведение в Кюстендил излязоха през днешния ден на митинг пред здравното заведение.

" Поводът  за митингите в страната и този, който се организира пред постройката на Министерския съвет са ниските приходи. Ще бъдем непреклонни, подготвени сме и на протестни дейности, в случай че не се откри политически консенсус за всичко това, което се случва. Прехвърлят ни като топка оттам-насам, а ние оставаме все по-малко, пренатоварени сме, а парите ни понижават ", сподели Ани Панайотова, сестра в кюстендилската болница с 30-годишен трудов стаж. 



" Всички желаеме едно и също нещо - да ни се остойности труда , пациентите да не се търгуват като стока, а действително да бъдат лекувани. Не може държавните лечебни заведения да се устоят единствено от клинични пътеки, тъй като това е нереално. Нашият труд не е по-малко от този в частните лечебни заведения ", разяснява доктор Десислава Илиева, шеф на Кръвния център.

" Болницата има база, има техника, вършат се поправки, само че без хора не става . Без човешкия запас, който " върти колелото ", няма по какъв начин да станат нещата ", разясниха медицински експерти.

Те показаха, че доста млади техни сътрудници към този момент са напуснали работа в здравното заведение. 

Медицинските служащи обясниха, че митингът им е с искане за хонорари, чиято стойност е закрепена в Националния рамков контракт - 2100 лева за доктор, 1500 лева за здравна сестра и 100 лева за санитар. Санитари споделиха, че сега чистата сума, която получават, е едвам 710 лева
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР