Медици от болницата в Добрич ще имат посещения веднъж седмично

...
Медици от болницата в Добрич ще имат посещения веднъж седмично
Коментари Харесай

Изпращат лекари от МБАЛ-Добрич да преглеждат по селата всяка седмица

Медици от болничното заведение в Добрич ще имат визити един път седмично в дребните обитаеми места от региона. Проектът би трябвало да стартира при започване на идващия месец, разгласи служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев пред публицисти след среща с кметовете от област Добрич.

Той посочи, че кметовете са поели ангажимент да показват вероятни местоположения, където екипите от Многопрофилната болница за интензивно лекуване (МБАЛ) в Добрич да вършат своите посещаване, да правят профилактични и неотложни прегледи.

Това е опция всички отдалечени места в нашата област да имат достъп до качествена здравна грижа, съобщи шефът на МБАЛ-Добрич доктор Георги Желязков. Той добави, че кметовете на общини ще вземат участие в логистиката по плана.

Министър Меджидиев разгласи и следващата самодейност по програмата " Детско здраве " в Добрич. Утре в Медицинския център при МБАЛ в Добрич ще бъдат осъществявани високоспециализирани безвъзмездни прегледи на деца, от 9:30 ч. до 14:30 часа. За на следващия ден има записани 320 деца. Дори да има незаписани, те могат да дойдат, сътрудниците ще работят, до момента в който има деца през целия ден. Ще има лекари от 12 специалности, всички - в детската сфера, добави здравният министър.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР