Медици от болницата на Лозанския университет в Швейцария са разбили

...
Медици от болницата на Лозанския университет в Швейцария са разбили
Коментари Харесай

Медици развенчаха популярен мит за съня

Медици от болничното заведение на Лозанския университет в Швейцария са разрушили един от известните легенди за връзка сред дълбочината на съня и вълните интензивност на основния мозък, написа Medical Xpress.

Те опровергават мита за това, че при мудни талази на интензивност на основния мозък човек е потънал в бездънен сън. Дълго време лекарите смятаха, че може да се дефинира дълбочината на съня, като се следят мозъчните талази благодарение на електроенцефалограма.
 Ето ТОВА е най-хубавото за сърцето време да си легнете Ето ТОВА е най-хубавото за сърцето време да си легнете
При хората, които си лягат сред 22:00 и 23:00 часа, рискът от развиване на сърдечносъдови заболявания е по-нисък, са открили изследовате...

В хода на проучвания специалистите са изучили данните на 10 пациенти с бодърствуване и 20 души с добър сън. Учените неведнъж будили доброволците, с цел да получат моментална противоположна връзка и да проследят качеството на съня им в другите стадии.

При страдащите от бодърствуване тестванията посочили съвпадане сред съня както с мудни мозъчни талази, по този начин и с бързи. Това приказва, че те по едно и също време са бодърствали и спали. Според учените резултатите опровергават визията, че бавните мозъчни талази наложително сочат за бездънен сън.

Изследователите са разкрили също, че хората, които нямали проблеми със съня, са били в най-лек сън през първите два часа. Също било изяснено, че хората с бодърствуване постоянно спят тогава, когато настояват, че бодърстват. По подобен метод те спят повече, в сравнение с им се коства.
 Рисковете, които крие спането по тил Рисковете, които крие спането по тил
Въпреки изказванията, че спането по тил е най-полезно, става известно, че това не е по този начин. Спането в тази поза не просто не е потребно, само че и е...

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР