Медици от болница Царица Йоанна-ИСУЛ в София излязоха на протест.

...
Медици от болница Царица Йоанна-ИСУЛ в София излязоха на протест.
Коментари Харесай

ИСУЛ се вдигна на протест

Медици от болница " Царица Йоанна-ИСУЛ " в София излязоха на митинг. Те упорстват спомагателните им хонорари за тежки условия на труд да бъдат включени в главните заплати, предаде 

Те се притесняват, че откакто на следващия ден бъде анулирана изключителната епидемиологична конюнктура, ще спре и изплащането на сумите от 600 лв. на доктор, 360 на медици нска сестра и 120 лв. на санитар.

Ето какво споделиха митинг иращи от болница ИСУЛ в София.

" Има огромна разлика в това дали те ще са част от главното заплащане и ще са нещо непрекъснато или те ще са нещо, за което министерството ще каже " през днешния ден го има, на следващия ден го няма ".

" Да усилят заплатите и да си продължат да ни дават добавките за Covid, които ги даваха. "

" През първите девет месеца, откакто стартира Covid, в " Царица Йоана ", в незабавното поделение, се даваха по 50, по 100, по 500 лв. на никаква ведомост. На един лист от тетрадка се разписвахме в незабавно поделение. "

За БНР ръководителят на синдикалната организация " Защита " в ИСУЛ лекар Самуил Кътов изясни:

" Това значи, че ние ще останем на съществени заплати, ние в допълнение финансово заплащане в нашата болница не сме получавали отпреди пандемията. Нашите съществени заплати са просто скандални. Млад доктор взима след удръжките 900 лв., санитарите взимат под 600 лв., професори, доценти, шефове на отделения взимат под 1200 лв.. Това са заплатите на университетската болница, която е люлка на толкоз доста специалности, на лекари, на академизъм и на какво ли още не ".

Синдикалистите упорстват спомагателните хонорари да влязат в главните заплати.

Вчера от здравното министерство оповестиха, че макар анулацията на наложителните ограничавания, в идващите 3 месеца здравните заведения ще продължат да получават спомагателни средства.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР