Медици на протест във Враца заради неизплатени заплати Над 50

...
Медици на протест във Враца заради неизплатени заплати Над 50
Коментари Харесай

Лекари и медицински сестри от врачанската болница излязоха на протест

Медици на митинг във Враца поради неизплатени заплати Над 50 лекари и медицински сестри от врачанската Многопрофилна болница за интензивно лекуване излязоха тази заран на митинг. Поводът е заплахата от закриване на здравното заведение, което обслужва пациенти освен от Врачанска област, само че и от целия Северозапад и забавените заплати на лекари и медицински сестри .
 
" От една година, макар затворените четири отделения, макар съкратените 120 души от медицинския личен състав, не се стигна до подобряването на финансовото положение на болничното заведение. Големите суми на отговорностите доведоха до изплащането на над 3 млн. лв. единствено по лихвите, а в последните два месеца, доколкото зная, са платени и 1,3 млн. лв. по отговорностите и по този начин не доближават парите за заплати на лекарите и медицинските сестри ", споделиха протестиращите.

" Преди няколко дни сме взели половината от заплатите си за юли, а има и една заплата от предходната година, която към момента ни дължат. Така се стигна до това напрежение. Хората са на границата на отчаянието и на границата на самоконтрола. Колегите започнаха да напущат ", описаха още те.
 
" Спешно настояваме за неотложни ограничения от виновните фактори, с цел да се намерят институционални решения за гарантиране заплатите на хората ", сподели доктор Емил Младенов, ръководител на КТ " Подкрепа " във врачанската болница. Той напомни също, че болничното заведение е част от националната сигурност. Лечебното заведение се намира на 80 км от нуклеарните реактори на АЕЦ " Козлодуй " и е първата болница, която в случай че се случи нещо, ще бъде ангажирана. " И това страната на би трябвало да го не помни ", подчертава той.
 
Очаква се още през днешния ден да стане ясно каква е позицията на Министерството на здравеопазването по проблема. В 12.00 ч. шефът на здравното заведение Орлин Цветков, който към този момент подаде оставка, има планувана среща в министерството.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР