Медикаменти напускат страната. Това призна главният прокурор Сотир Цацаров по

...
Медикаменти напускат страната. Това призна главният прокурор Сотир Цацаров по
Коментари Харесай

Прокуратурата няма думата за реекспорта на лекарства

Медикаменти напущат страната. Това призна основният прокурор Сотир Цацаров по време на чуването в комисията по Контрабандата в Народно събрание. Тези лекарства пътуват към страни, в които носят по-голяма облага. Проблемът рефлектира върху здравето на нацията и българските жители, безапелационен бе обвинител номер едно.

Лекарства напущат лечебните заведения за експорт, преди да стигнат до пациентите. От думите му стана ясно, че реекспорт на медикаменти не е противозаконен. Прокуратурата може да преследва единствено пране на пари в сферата, укриване на Данък добавена стойност.

НЗОК и другите здравни контролни органи би трябвало да наблюдават да има достъп на медикаменти за българските пациенти . Според Цацаров Агенцията по медикаментите сега е квазирегулаторен орган. Ако имала други пълномощия и си вършела дейно работата, нещата с пазара на медикаменти у нас, съгласно основния прокурор, щели да стоят по различен метод.

 Ревизоро се загрижи от реекспорта на медикаменти
Ревизоро се загрижи от реекспорта на медикаменти

Проблемът с паралелния експорт на медикаменти би трябвало да се реши с законодателство съгласно Димитров

Припомняме, патриотът Емил Димитров - Ревизоро е обезпокоен от незаконния реекспорт на лекарства. Поради това той докара специалисти в Народното събрание.

Според Ревизоро Агенцията по медикаментите няма задоволително пълномощия да управлява лекарствения отрасъл . По думите му хората са принудени да заплащат скъпи медикаменти, а браншът печели на гърба на пациентите.

Патриотът е обезпокоен от незаконния реекспорт на лекарства, който достигал колосални равнища до над 400 милиона лв.. Към момента има 4 схемите за реекспорт на скъпи медикаменти.

 Реекспортът на медикаменти - незаконно аморален, оцени АБВ
Реекспортът на медикаменти - незаконно аморален, оцени АБВ

Медикаментите се препродават по три схеми

Предлагат ни се преопаковани медикаменти , стана ясно още от думите на обвинител номер едно.

Около един милиард лв. дава НЗОК за медикаменти, включи се и патриотът Емил Димитров Ревизоро.

Паралелният експорт пък е към 400 милиона лв., по думите му.

Той е неудовлетворен, че от хранилища изчезват медикаменти за 800 хиляди лв.. Депутатът недоумява какви са тези крадци, които очевидно са магистър фармацевти, че да откраднат от този склад най-скъпите лекарства.

Социалистът Драгомир Стойнев пък недоумява по какъв начин по този начин прокуратурата до момента не е поискала законодателни промени, които да й развържат ръцете.
Ние финансираме избрани тарикати, които печелят на гърба на страната , разяснява аленият народен представител.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР