Медикаментът ще бъде предоставен на още 19 държави, за да

...
Медикаментът ще бъде предоставен на още 19 държави, за да
Коментари Харесай

Япония ни дарява противогрипно лекарство срещу COVID-19

Медикаментът ще бъде възложен на още 19 страни, с цел да се употребява при лекуването на инфектирани

България ще получи от Япония противогрипно лекарство, което да се употребява при лекуването на пациенти с ковид. Новината заяви министърът на външните работи Тошимицу Мотеги. Става въпрос за лекарството Авиган (Avigan), известно още като Фавипиравир (Favipiravir). То е създадено от дъщерно сдружение на компанията Fujifilm Holdings Corp и сега минава клинични проби.

„ Ще работим със заинтригуваните страни за разширение на клиничните проучвания на Avigan в интернационален проект “, сподели японският външен министър.

Изследователи от университета в Ухан и други институции в Китай показват, че медикаментът е ефикасен при пациенти с леки признаци на COVID-19.

Страната на изгряващото слънце възнамерява да подари медикамента на общо 20 страни. Освен България лекарството ще получат още Чехия, Индонезия, Иран, Мианмар, Саудитска Арабия и Турция,

Още 30 страни имат интерес към лекарството, написа японската организация Киодо.

Токио ще даде на Организация на обединените нации безплатна помощ от 1 милион $ за закупуване и разпространяване на медикамента.

Правителството в Япония възнамерява да усили три пъти запасите от Avigan, с цел да го употребява за лекуването на 2 млн. души.

Днес в страната бе оповестено и изключително състояние в 7 префектури, с цел да се спре разпространяването на пандемията. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР