Медикаментът анакинра, използван за лечението на ревматизъм, дава обнадеждаващи резултати

...
Медикаментът анакинра, използван за лечението на ревматизъм, дава обнадеждаващи резултати
Коментари Харесай

Лекарство срещу ревматизъм дава обнадеждаващи резултати при тежко болни от коронавирус

Медикаментът анакинра, употребен за лекуването на ревматизъм, дава обнадеждаващи резултати при третирането на заболели с тежки форми на COVID-19, съобщи Франс прес.

Лекарите са установили след използването му, че са намалели смъртните случаи и нуждата от интубиране на пациентите. Проучването е дело на екипа на френския доктор Тома Юе от болничния комплекс " Пари Сен Жозеф " и е оповестено в списание " Лансет ".

Лекарството съумява да предотврати " цитокиновата стихия ", която съставлява неконтролирана възпалителна реакция, проявяваща се при тежките случаи на пневмония от ковид. Тя довежда до изострен респираторен дистрес синдром, при който белите дробове не са в положение да доставят нужните количества О2 на жизненоважни органи. При това положение се постанова изкуствена вентилация на белите дробове.

Анакинрата съумява да блокира един от цитокините, предизвикващи упоменатата инфекциозна стихия - интерлевкин-1.При десетдневно подкожно инжектиране на препарата анакинра с комерсиална марка " Кимелет " на 52 пациенти с тежка форма на COVID-19, били установени обнадеждаващи резултати Ц внезапно намаление на смъртността и на нуждата от интубиране.

При третираните с препарата заболели смъртността се оказала към 25 на 100, а при тези, които не получили сходно лекувания, тя възлязла на 73 на 100.

При лекуваните с анакинра пациенти потребността от спомагателен О2 преставала на седмия ден от лекуването.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР