Медиите в Русия използват всички възможни начини за защита на

...
Медиите в Русия използват всички възможни начини за защита на
Коментари Харесай

Русия: Байдън да не ходи в Киев, там всички са въоръжени!

Медиите в Русия употребяват всички вероятни способи за отбрана на нашествието в Украйна, избрана от президента Владимир Путин като " специфична военна интервенция ".

В. " Аргументи и обстоятелства " цитира китайското издание " Глоубъл таймс ", съгласно което Съединени американски щати разчитат на нескончаем спор в Украйна, с цел да извлекат изгода за себе си.

Авторите на публикацията показват, че Вашингтон работи в полза на своите производители на оръжие, чиито акции очевидно се подвигат. Освен това, манипулирайки Европа и НАТО, Съединени американски щати се надяват да получат " геополитически дивиденти ", твърди " Глоубъл таймс ".

" Всички дейности на Вашингтон се свеждат до удължение на спора и за тази цел се поставят всевъзможни мобилизации и " старания ", се споделя в публикацията, представена от " Аргументи и обстоятелства ".

Руският вестник показва, че общият размер на военната помощ на Съединени американски щати за Украйна от 24 февруари насам е 1,7 милиарда $. Кремъл акцентира, че оръжията, доставени на Киев от западните страни, няма да могат да попречат на Москва да реализира задачите си в Украйна.

" Аргументи и обстоятелства " обръща внимание и на изявление на японския министър на финансите Шуничи Судзуки, че една от задачите на присъединяване му в срещата на Г-20 на министерско ниво е да лобира пред страните, които не са приели наказания против Русия , да го създадат.

" Искаме колкото се може повече страни да вземат участие в глобите ", цитира РИА Новости думите на Судзуки. Японският финансов министър означи, че някои страни от Г-20 са се въздържали при гласуването на резолюциите на Организация на обединените нации против Русия или са били срещу тях. Според него е належащо да се употребява срещата на Г-20, с цел да " свърши работа ", убеждавайки тези страни.

Судзуки не изключи опцията Русия да взе участие в срещата в онлайн формат. " Що се отнася до присъединяване на Русия и Китай, всяка от тях се записва при индонезийското (ротационно) председателство (на Г-20). Ето за какво японското държавно управление не може да разяснява вероятностите за присъединяване на една или друга страна ", акцентира той, представен от в. " Известия ".

" Аргументи и обстоятелства " отразяват и публикация на някогашния чешки президент Вацлав Клаус в портала " иДНЕС " (iDNES.cz.), съгласно която настоящето позитивно отношение на европейците към Украйна може да крие " ненавист към Русия ".

Клаус обръща внимание на обстоятелството, че в предишното украинците не са се радвали на благосклонности в Европа. " Винаги съм се срамувал, когато съм виждал по какъв начин чехите се отнасят към украинските, легални и незаконни, мигранти, които работят за нас ", доверява Клаус.

Според него " в този момент всички безусловно излъчват обич към Украйна и украинците ". Клаус счита, че зад този " заслон " се крие същинското отношение към руснаците.

Руските медии се пробват да придадат известност на изразеното мнение на члена на комисията за сигурност и противопоставяне на корупцията в Държавната дума Адалби Шхагошев, съгласно който поканата към президента на Съединени американски щати Джо Байдън да посети Киев наподобява неразумна. Володимир Зеленски на процедура въоръжи цялото население на Украйна, в това число хиляди нарушители и някогашни пандизчии, сподели Шхагошев, представен от РИА Новости, акцентирайки риска за сигурността на Байдън.

Според съветския народен представител, в случай че Киев желае да покаже на американския водач какво се случва, той не би трябвало да бъде поканен в украинската столица, а " по-близо до Луганск и Донецк ".

" Байдън би трябвало да отиде там, където се водят сражения, където украинските войски употребяват цивилни жители като жив щит. Там той ще види дали Русия споделя истината или не ", изясни Шхагошев.

В. " Известия " се стопира на осъществени съгласно локалните управляващи девет обстрела с артилерия от страна на украинската войска против така наречен Луганска национална република (ЛНР), при което били ранени две дами.

Освен това изданието осведоми, че повече от 1100 медици от Германия желаят да заминат за Украйна и прилежащите страни, с цел да оказват помощ на болните и ранените. Това декларирал пред  медиите от Редакционснецверк Дойчланд ръководителят на асоциацията Клаус Райнхарт.

Фотокореспондент на в. " Комсомолская истина " споделя за изненадалото го празнуване на Цветница, на което попаднал в обсадения от съветските войски Мариупол, измежду непрекъснати мощни гърмежи от артилерийски снаряди край спонтанна софра в един двор.. Фоторепортажът демонстрира лъч вяра по лицата на хората на фона на разрушени жилища и черкви, дефицит на храна и вода и пресни гробове.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР