Медиите съобщиха за опит за подпалване на коледната елха на

...
Медиите съобщиха за опит за подпалване на коледната елха на
Коментари Харесай

Затварят Червения площад в Москва! Мъж се опита да подпали коледната елха

Медиите оповестиха за опит за подпалване на коледната елха на Червения площад в Москва. Според  "  Известия " подобен опит е изработен от незнаен, който се доближил до празничната елха с туба с бензин.

Той съумял да полее дървото със запалителна течност, само че бил спрян от полицията, която забелязала в точния момент нападателя. Той е арестуван и отведен в полицейското ръководство за изясняване на събитията и претекстовете на действието, чиито аргументи все още са неразбираеми.

Местопроизшествието беше отцепено.

В същото време ТАСС съобщи, че Червения площад ще бъде стеснен за визити в новогодишната нощ. Това стана известно от Департамента за районна сигурност и битка с корупцията на Москва. Медията прецизира, че рестриктивните мерки ще стартират на 31 декември от 17 часа.

От ведомството обясниха, че повода е ситуацията с ковид, която се следи в столицата. Втората причина е „ използването на превантивни ограничения ” за недопускане на „ доста скупчване ” на хора на площада.

Там ще се прави профилактика и по време на новогодишните празници, като ще работят освен служители на реда, само че и други силови органи.

Органите на реда ще посетят места за всеобщо събиране, обекти за празненства. Ще бъде тестван публичният ред.

Московската основна дирекция на Министерството на вътрешните работи на Русия посочи, че входът на Червения площад ще бъде затворен до седем часа сутринта на 1 януари.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР