Медиите публикуваха видео, на което се вижда как екипажът на

...
Медиите публикуваха видео, на което се вижда как екипажът на
Коментари Харесай

Украински танкист погрешка удари собствените си войски. Появи се ВИДЕО

Медиите разгласиха видео, на което се вижда по какъв начин екипажът на танка Т-72 от Въоръжените сили на Украйна нападна личните си военнослужещи.

Кадрите се появиха в изданието Avia.pro. Съдейки по тях, до група униформени има танк, който ненадейно открива огън по военните отблизо разстояние. Във видеото се чуват изстрели от танкова картечница, а по-късно се чува един мощен изстрел от оръдието на основния диаметър.

Както откри организацията, по предварителна информация командирът на Т-72 е позволил съдбовна неточност. Военният сбъркал група от въоръжените сили на Украйна за съветски военни и незабавно решил да нападна врага.

Огънят е осъществен от 120 мм оръдие.

Както се оказа, по време на офанзивата украинските военни преглеждали развалена бойна машина (БТР) и правели фотоси, с цел да открият ориста й. Техните дейности провокирали и реакцията на командира.

Според организацията половината рота на мотострелковата бригада на Въоръжените сили на Украйна, 15 души, е ликвидирана с един удар от няколко десетки метра.

Видеото се появи в мрежата заради обстоятелството, че случаят е бил инцидентно уловен от камера на мобилен телефон на един от украинските контролно-пропускателни пунктове.

Изданието допуска, че може да има повече жертви, в случай че се съди по броя на изстрелите.

Украинското министерство на защитата не разяснява изтезанието.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР