Медиите поискаха пълен достъп за отразяване на процесаПо време на

...
Медиите поискаха пълен достъп за отразяване на процесаПо време на
Коментари Харесай

Без камери и с ограничено медийно присъствие на делото срещу Тръмп


Медиите желаеха цялостен достъп за отразяване на процеса

По време на делото против 45-ия американски президент Доналд Тръмп няма да бъдат позволени телевизионни камери в правосъдната зала, предава ДПА.

Само петима фотографи ще могат да документират събитието, а репортерите няма да могат да внасят нищо друго в залата с изключение на преносими компютри, постанови късно нощес съдията от щатския висш съд Хуан Мърчан.

„ Никога в историята на Съединени американски щати на сегашен или някогашен президент не са били повдигани обвинявания в закононарушение. Призоваването в съда на господин Тръмп провокира нечуван публичен и медиен интерес “, сподели той в постановлението.

Новинарски компании, включително „ Ню Йорк дейли нюз “, желаеха на медиите да се даде цялостен достъп за отразяване на процеса, само че от канцеларията на окръжния прокурор на Манхатън не излязоха със мнение по въпроса, отбелязва организацията.

Адвокатите на Тръмп обаче желаеха от съдията да отхвърли желае на медиите, като се обосноваха, че наличието им в съда „ ще трансформира делото в цирк, ще породи опасения за сигурността и ще бъде в прорез с презумпцията за непорочност на Тръмп “.

Защитата на 45-ия президент на Съединени американски щати счита, че „ засиленото наличие на медиите неизбежно ще му навреди “.

Експрезидентът възнамерява през днешния ден да пледира " почтен ", отбелязва Българска телеграфна агенция.

За страдание, въпреки да са откровени и несъмнено значими, ползите на новинарските компании би трябвало да се преценят спрямо други ползи, сподели арбитър Мърчан по отношение на постановлението.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР