Медиите от цял свят говорят за Откриването на Пловдив -

...
Медиите от цял свят говорят за Откриването на Пловдив -
Коментари Харесай

Световните медии говорят за спектакъла в Пловдив! USA Today: 50 000 гледаха откриващото шоу

Медиите от целия свят приказват за Откриването на Пловдив - Европейска столица на културата! USA TODAY обръща особено внимание на впечатляващия театър " Ние сме всички цветове " и богатата културна стратегия през 2019.

Статията стартира със заглавие: Най-старият град в България е почетен като Европейска столица на културата за 2019 година. Ето какво написа международната медия за града ни:

Пловдив, най-старият град в България, е публично открит като Европейска столица на културата за 2019 година.

Около 50 000 души се събраха на централния площад в събота, с цел да гледат откриващото шоу, наречено " Ние сме всички цветове " с 1500 локални и задгранични актьори на няколко стадия.

Затиснат сред Балкана и Родопите, вторият по величина град в България е оживял хиляди години на кръстопътя сред Западна Европа и Близкия изток.

Пловдив твърди, че е най-старият непрестанно обитаем европейски град с повече от 6000 години история. Доказателство за това са доста архитектурни забележителности, датиращи от тракийско, гръцко, римско, византийско и османско време.

Градът от двете страни на река Марица е прочут и с етническото си многообразие. Много от неговите 340 000 поданици принадлежат на турските, ромските, арменските, гръцките и еврейските малцинства в страната, като всички те имат мощно въздействие върху жизнеспособния културен живот на града.

Примери за това въздействие бяха показани по време на откриването на музика, светлина и танцово шоу под мотото " Заедно ".

Тази година в Пловдив са планувани към 350 културни събития, в това число галерия с фрагменти от Берлинската стена, която ще означи 30 години от рухването му.

Пловдив, първият български град, който се трансформира в европейска столица на културата, също бе разгласен в листата на 52-те места на Ню Йорк Таймс през 2019 година Той споделя културната столица 2019 година с италианския град Матера.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР