Медиите не показаха, че един от докараните мигранти е с

...
Медиите не показаха, че един от докараните мигранти е с
Коментари Харесай

Костадинов: Правителството излъга, че няма да идват бежанци - вчера кацнаха, а един беше с белезници

Медиите не демонстрираха, че един от докараните мигранти е с белезници, съобщи от парламентарната естрада водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов. Той засегна тематиката с върнатите ни от Австрия бежанци, говорейки против импортиран от  " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) законопроект за смяна в Закона за електронните известия. Според Костадинов с него се въвеждала тирания в обществените мрежи.

 

Ако този законопроект бъде изобщо обсъждан, ние би трябвало да си сложим доста съществено въпроса по какъв начин да се борим със систематичната дезинформация и агитация, прокарвана тъкмо от българското държавно управление, сподели Костадинов.

 

Фалшива вест, споделена от страницата на Министерския съвет, е, че Денков ще върви в Съединени американски щати, даде образец той и означи, че министър председателят не е отишъл на никое място. " Втората такава подправена вест - няма да идват бежанци в България. Е, видяхме, че идват, и то се пробват да ги скрият ", продължи Костадинов. " Вчера това, което медиите не демонстрираха на българските жители, е по какъв начин един от тези хора беше свален от самолета с белезници ", добави той.

 

Костадинов се базира на депутата Коста Стоянов от своята група, който го видял персонално. " Един беше свален непосредствено от самолета с белезници, може би към този момент е наказан ", сподели водачът на " Възраждане " и позволи, че въпросният чужденец ще излежава присъдата си в наш затвор. " Това е образец по какъв начин се крият вести от държавното управление и неговите медии. Пример по какъв начин да се борим със систематичната дезинформация и агитация, прокарвана тъкмо от българското държавно управление ", заключи Костадинов.

 

От парламентарната група на " Възраждане " обявиха в декларация, че ще се борят против приемането на законопроект за промени в Закона за електронните известия, с който, съгласно тях, ще бъде наложена тирания в обществените мрежи.

Председателят на парламентарната група Костадин Костадинов уточни, че тези дни в медиите е била оповестена информация за препоръчан от ПП-ДБ законопроект за промени в Закона за електронните известия.

 

" Това е законът, с който ще бъде наложена тирания и в обществените мрежи, където към момента относително умерено се демонстрират както видео клипове със наличие, неконтролирано от държавното управление, по този начин и всякаква друга позиция ", разяснява той.

" С този законопроект свободното слово, само че и освен – другата позиция изобщо, ще бъдат вкарани в концлагера на медийна тирания, а и освен медийната тирания ", счита Костадинов. Той съобщи, че от " Възраждане " ще се борят този законопроект да не бъде признат.

Костадинов разяснява, че това, което вносителите оферират, към този момент е уредено. Оказва се, че платформи като Мета, които са притежателите на Facebook, имат вътрешни регулации, с които уреждат дейностите, препоръчани от вносителите, уточни той. Прави усещане, че вносителите не вършат разлика сред групи и страници, разяснява Костадинов. Той уточни, че в законопроекта се приказва единствено за координирани групи от неавтентични потребителски профили, без да се загатва нищо за по-опасните разпространители на дезинформация, а точно фейсбук страниците. При тях обаче, за разлика от групите, собствеността и администрирането не е обществена информация, настрана наличието в тях може да бъде рекламирано, означи Костадинов.

 

Източник Българска телеграфна агенция, dir.bg

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР