Mediapool публикува коментар на дългогодишния член (от 1993 до 2015)

...
Mediapool публикува коментар на дългогодишния член (от 1993 до 2015)
Коментари Харесай

Борисов взе властта заради Доган и заради него може да я загуби

Mediapool разгласява коментар на дългогодишния член (от 1993 до 2015) и някогашен ръководител на Движение за права и свободи Лютви Местан, който бе изпъден от партията от почетния ръководител на Движението Ахмед Доган преди 5 години. Едва по-късно Местан стартира да подлага на критика Движение за права и свободи и Доган.

Умишлено изчаках да премине връхната точка на напрежението край Росенец, с цел да не бъда махленски в зложелателство, въпреки природата ми да е лишена от сходно възприятие. Освен това бях любопитен дали ще се откри най-малко една медия или анализатор, който ще се допре до същинското символно значение на това, което се случи не в деня на митинга, а в нощта преди него.

На 10-ти против 11-ти юли регионът към парк Росенец бе залят от хиляди подчинени на Доган, проведени, несъмнено, от кметове на общини. Медиите небрежно и наивно ги дефинираха като “защитници на почетния ръководител “. Защита от какво и от кого? Нито Христо Иванов, комуто прави чест, че пое политическа отговорност за митинга на жителите, нито протестиращите жители бяха опасност за Доган. Осъществяването на конституционно право на свободен достъп до плаж, обществена държавна благосъстоятелност, не може да се квалифицира като опасност за който и да е. В това число и за този, който го е узурпирал под закрилата на държавни и общински управляващи.

Движение за права и свободи акцията край Росенец има друго прекомерно рисково измерение. Това бе безочлив акт не на отбрана, а на предизвестие, на директна опасност – Внимавайте! Ще върша каквото си желая, ще смъквам демократично определени държавни управления, ще строя зимни и летни сараи, есенни и пролетни даже; ще закупувам лодки, яхти, ТЕЦ-ове, че и летящи чинии, стига да желая. Аз съм субектът на властта. Аз систематизирам порциите. Дори без власт, отново съм субектът на властта. Защото с изключение на очевидна има и сива, подмолна власт. Това е моята територия. Тук аз съм Царят и по тази причина съм
Недосегаем. Извън и над закона.

И в случай че някой се осмели с дрън-дрън правила като господство на закона да ми потърси отговорност, за малко време ще активизирам не 3, а 30 хиляди, в случай че се постанова и 300 хиляди и тогава ще стане ужасно за етническия мир. Безспирен 30 годишен рекет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР