mediapool.bgБританският премиер Тереза Мей предложи на депутатите да гласуват ново

...
mediapool.bgБританският премиер Тереза Мей предложи на депутатите да гласуват ново
Коментари Харесай

Тереза Мей: Ако депутатите не гласуват споразумение за Брекзит, няма да напуснем ЕС

mediapool.bg

Британският министър председател Тереза Мей предложи на депутатите да гласоподават ново съглашение за Брекзит, с цел да може страната да излезе от Европейски Съюз както британците гласоподаваха на референдум преди три години, съобщи Франс прес.

" Има последна опция да се откри метод " да се отговори на вота на британците, добави пред публицисти Мей. Тя също по този начин предложи на депутатите да гласоподават по организирането на втори референдум за Брекзит и за краткотрайното оставане на Англия в митнически съюз с Европейски Съюз.

Мей посочи, че държавното управление ѝ ще включи в новия текст на съглашението за Брекзит условие депутатите да гласоподават дали да се провежда втори референдум, съобщи Ройтерс.

" Разбирам мощните настроения в Камарата на представителите по този значим въпрос. Така че депутатите, които желаят втори референдум за потвърждаване на съглашението, би трябвало да схванат, че е нужно съглашение и затова би трябвало да се гласоподава законопроект за излизане от Европейски Съюз, с цел да може това да стане ", сподели Мей.

Англия няма да напусне Европейски Съюз, в случай че съглашението за Брекзит получи поддръжката на парламентарно показаните политически партии, добави тя.

Мей заяви, че законопроекта за Брекзит, който тя счита да внесе в Народното събрание при започване на юни, ще включва " обилни промени за отбрана на икономическата и конституционна целокупност на Обединеното кралство ".

" Истината е, че след три опита да се получи парламентарна поддръжка няма да напуснем Европейски Съюз, в случай че имаме съглашение, което може да обезпечи по-широка партийна поддръжка ", съобщи английският министър председател.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР