Медът се счита за един от най-древните деликатеси и едва

...
Медът се счита за един от най-древните деликатеси и едва
Коментари Харесай

По колко мед трябва да ядем, за да не навредим на здравето си

Медът се смята за един от най-древните деликатеси и надали има човек, който да не е осведомен с неповторимите му изгоди.

Той е богат източник на витамини и минерали. Съдържа всички витамини от група В, К, Е, С, провитамин А, написа zdrave.to.

В него има и магнезий, калий, калций, натрий, фосфор, хлор, сяра, цинк, йод, мед и желязо. Всеки един от тези детайли въздейства върху хода на физиологичните процеси в организма, като работи като катализатор на биохимичните реакции.

Въглехидратният състав на меда е показан основно от фруктоза и глюкоза. Те са елементарно смилаеми и за разлика от захарта не повреждат зъбния гланц.

Редовната консумация на пчелния артикул носи извънредно доста изгоди - дава повече сила, усъвършенства съня и паметта, намалява холестерола, оказва помощ при намаляване...

Въпреки това и с него би трябвало да се внимава, тъй като несъразмерната консумация може да навреди на здравето. За това предизвести неотдавна съветският доктор и диетолог доктор Михаил Гинзбург, акцентирайки безвредното количество мед, което може да се приема всеки ден.

Той поучава младите здрави хора да употребяват не повече от две-три чаени лъжички мед дневно, а тези с избрани болести - не повече от една.

" Хората със затлъстяване, диабет, атеросклероза, хипертония и други би трябвало да са доста деликатни с меда и да одобряват не повече от една чаена лъжичка на ден. Ако човек е млад и деятелен и спортува, тогава може и повече, две-три лъжички дневно “, споделя той.

Гинсбург отбелязва, че главният риск при потреблението на мед е високото му наличие на захар.

Диетологът предизвестява, че алергия към този артикул може да се развие на всяка възраст.

" Хората с алергична настройка, даже и да не са алергични към мед, би трябвало да ядат този артикул доста деликатно, по половин чаена лъжичка дневно ", споделя доктор Гинзбург.

Освен това, по думите му, медът съдържа киселини, артикули, които нервират стомаха, тъй че несъразмерната му консумация може да докара до развиване на язва и гастрит.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР