Медът още от древността се смята не само за полезна

...
Медът още от древността се смята не само за полезна
Коментари Харесай

Медът, който е истински наркотик

Медът още от древността се счита освен за потребна храна, а за същинско натурално лекарство за редица недоволства. С него заменяме захарта, а същинският мед е една от храните, които не се скапват.

Но има един по-специален мед, който се добива единствено в непалската част на Хималаите. Него не можем да определим като лекарство, а като същински опиат.

Племето Гурунг населява планинските региони на Непал, а неговите членове са доста умели катерачи. Част от поминъка им е събирането на мед в непроходимите гори. Именно там е местообитанието на най-голямата пчела на планетата - Гигантската пчела на Хималаите.
 Снимка 439334

Тя доближава до три сантиметра дължина и си построява кошери високо в скалите. Произвежда червен мед, който е един от най-редките в света, тъй като се добива единствено в този регион. Той няма нищо общо с този, който сме привикнали да консумираме в всекидневието.

Основната разлика е, че е халюциногенен. Опитвалите го съпоставят резултата му с този на няколко дръпки марихуана. Разбира се, всичко зависи от изконсумираното количество, както и от организма ни.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от MAD HONEY (@mad.honey.company) на Юли 19, 2019 в 3:31 PDT

Този мед е създаден от нектара на няколко типа отровни растения (основно специфичен тип рододендрон), които са обичаните на гигантските пчели. Освен опияняващия си резултат, аленият мед има лечебни свойства и е считан за мощен естествен афродизиак.
 Мед, паста, ориз и високоалкохолни питиета - продуктите без период на валидност
Продуктите без период на валидност

Някои безконечни (почти) храни и питиета

Хималайският мед е към четири пъти по-скъп от множеството типове, които се оферират на пазара. Цената му се дефинира най-много от рискования метод, по който безусловно се краде от убежищата на пчелите по скалите. Годишно се създават общо към три тона, написа The Verge.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР