Медът е естествена храна с множество лечебни свойства за организма. Различните

...
Медът е естествена храна с множество лечебни свойства за организма. Различните
Коментари Харесай

За чудните лечебни свойства на ментовия мед и как да си го приготвим вкъщи

Медът е естествена храна с голям брой лечебни свойства за организма. Различните типове се употребяват за разнообразни заболявания или превантивно, a лечебните качества на меда идват от съответното растение, от което е изработен.

Сред благосъстоянието на сортове мед един остава минимум прочут -  ментовият мед , научихме от. Получаването на чист ментов мед е рядко събитие, само че като подобен се отбелязва продуктът, съдържащ и прашец от мента. 

Различава се от останалите видове по ментоловия усет и мирис и по-хладният и ободрителен мирис, който оставя. Със сгъстяването цветът му се трансформира от кехлибарен до жълт.
 Кои здравословни проблеми може да излекувате с мед и канела  Кои здравословни проблеми може да излекувате с мед и канела  Кои здравословни проблеми може да излекувате с мед и канела  Кои здравословни проблеми може да излекувате с мед и канела
Комбинацията от лечебните свойства на меда и на ментата го вършат доста по-силна лечебна храна. Той е високо ефикасен при проблеми с чревния тракт, усъвършенства работата на жлъчката, укрепва кръвоносните съдове, намалява холестерола. Може да бъде антистрес храна и да усъвършенства съня. Профилактичните му свойства при простуди и болно гърло се схващат от единствено себе си. 

Препоръчваме директната приложимост на чаена лъжичка мед, защото по този начин се усвоява най-ефективно. Може да се добави в чая дружно с парче лимон, в чаша с прясно или кисело мляко. Можем да си приготвим доста разнообразни лекове, като го смесим с червено цвекло или чубрица или бадеми, орехи, лимон, канела или листа от здравец.
 Ползите на мурсалския чай за организма  Ползите на мурсалския чай за организма  Ползите на мурсалския чай за организма  Ползите на мурсалския чай за организма
За да си го приготвим у дома, необходими са ни чист свеж мед и стръкчета мента:
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР