Медали, постижения, световни титли, финали - всичкото това се случва

...
Медали, постижения, световни титли, финали - всичкото това се случва
Коментари Харесай

Нов басейн и лекоатлетически стадион са жизнено необходими за пловдивския спорт

Медали, достижения, международни трофеи, финали - всичкото това се случва непрекъснато за пловдивските спортисти, които несъмнено демонстрират, че са най-хубавите в България и Пловдив напълно изрично може да се назова столицата на спорта в България, колкото и нескромно да звучи това. 
Прочетете още
Пламена Миткова единствено преди няколко дни стана международна шампионка за девойки по лека атлетика, а преди нея през 2018-а година шампионка стана и Александра Начева, която се класира на първия си край при дамите на Европейско състезание тази седмица. Кристиян Василев завоюва бронз от Европейското състезание по гребане през тази година, а Йосиф Миладинов е двоен европейски първенец по плуване за младежи и сребърен и бронзов медалист от Европейското за мъже. Всичките те са от Пловдив, само че съпоставяне с множеството свои съперници нямат тези естествени условия за тренировки, които заслужават едни първенец, а точно това, че печелят медали и се класират за финали макар изискванията е още по-голямо достижение. 

Проблемите с базите обаче остават, а точно неналичието на нови уреди, в които да упражняват първенците. 

Басейн " Младост " е една от най-големите болки за плуването в Пловдив. Хубавата вест за басейна е, че има светлина в тунела. Ще се тегли заем и басейн най-сетне би трябвало да стане факт, само че несъмнено това няма да е толкоз скоро и ще отнеме най-малко 2-3 години, надяваме се да не е повече. Пловдив дава най-хубавите плувци на България - при мъжете Йосиф Миладинов и при дамите Диана Петкова, само че и двамата рядко плуват в басейна, когато са в Пловдив просто тъй като няма нужните условия. 

Лекоатлетическият стадион също е небходим, а градът ни дава в последните години атлетки като международните шампионки за шампионки за девойки Пламена Миткова и Александра Начева и една от най-хубавите ни атлетки - сребърната медалистка от Европейско и състезател номер 1 на България за 2015-а година - Габриела Петрова. Там ситуацията е много по-сложно, а както Ви информирахме възможностите за нов лекоатлетически стадион на мястото на помощния стадион до стадион " Пловдив " на този стадий не са огромни и той сигурно няма по какъв начин да се случи най-малко в идващите 3-4 години. 

Ако Пловдив се снабди с нов басейн с олимпийски размери и нов лекоатлетически стадион градът най-сетне може да се похвали с добра спортна инфраструктура. Естествено това е нещо, което трябваше да се направи много по-отдавна, само че и за жалост към момента не е реалност и ще отнеме още години, с цел да имаме тези уреди. С изработката на стадионите на Ботев и Локомотив, със зала " Колодрума ", нов басейн и нов лекоатлетически стадион Пловдив може да стане първият град в България, който може да се похвали с сходна спортна инфраструктура, а първенците го заслужават! 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР