Медалът тежи и в преносния, и в буквалния смисъл, защото

...
Медалът тежи и в преносния, и в буквалния смисъл, защото
Коментари Харесай

Ергюнал Себахтин: Медалът тежи, защото това лято доста се лишавах

Медалът тежи и в преносния, и в дословния смисъл, тъй като това лято много се лишавах. Дори на море не съм ходил. По през целия ден бях в залата, упражнявах, само че значимото е, че има резултат от положения труд. Това е общ труд, реализиран дружно с персоналния ми треньор Стоян Узунов и треньорите от националния тим, за което съм им признателен. Това разяснява, след завръщането си в родния Кърджали Ергюнал Себахтин, който е един от двамата боксьори, донесли злато на България от Европейската купа по бокс за мъже в Будва.

В залата, където Ергюнал или Оги, както го назовават в родопския град, бе посрещнат със златен букет от персоналния си треньор и от част от състезателите на „ Арда бокс “.

Ергюнал дефинира противниците си на полуфинала и финала като „ много корави “, само че както самият той споделя физически и душевен е бил квалифициран за предизвикването.

" Финалът бе много прочувствен, тъй като играх против една от най-големите страни в света – Русия, и чаках, че ще бъде сложен мач, само че душевен бях квалифициран. Единствено мислех да не стане нещо със здравето ми, само че бях сигурен, че ще съм първи “, сподели пред Българска телеграфна агенция Оги.

А на въпрос какво би споделил на децата, които следват образеца му и спортуват, носителят на златото отговори: „ Ще има кажа, че се гордея със себе си повече от това, че нямам нездравословни привички, в сравнение с че съм постигнал тези работи. Надявам се и те да вземат най-малко този образец от мен и да си ценят здравето, тъй като то е най-важното нещо “.

Ергюнал Себахтин, дружно с Хавиер Ибанес, завоюваха златни медали за България на Европейската купа по бокс за мъже в Будва. Във финала в категория до 48 кг 22-годишният Себахтин надигра руснака Артиш Соян с 4:3 съдийски гласа. Той завоюва първия рунд с 3:2 гласа, загуби втория с 2:3, само че в решителния трети съдиите решиха, че той е бил по-добрият боксьор на кръга и отсъдиха в негова изгода.

След близо месец Ергюнал ще взе участие в следващото си съревнование, което още веднъж в Будва – европейско състезание по бокс до 22 години, където ще се състезава в обичайна си категория до 48 кг и в което съревнование също се надява да стъпи на най-високото ходило.

„ Следващата година ще дам всичко от себе си в категория до 51 кг, с цел да печеля квота за Олимпиадата “, безапелационен бе Ергюнал Себахтин.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР