Мед от млади зелени орехи при бронхит и други заболявания Необходими

...
Мед от млади зелени орехи при бронхит и други заболявания
Необходими
Коментари Харесай

Мед от млади зелени орехи при бронхит и други заболявания

Мед от млади зелени орехи при бронхит и други болести

Необходими съставки:

20 ореха
500 гр. мед

Приготвяне:

Младите зелени орехи измийте добре, избършете ги, нарежете ги на четвъртинки и ги наредете в буркан, по-късно ги залейте с меда. Затворете буркана добре и го оставете да престои за 1 месец.

При рязането на зелените орехи е най-добре да носите ръкавици, с цел да не се оцветят пръстите ви, защото ще е доста мъчно да ги измиете по-късно.

Когато престоят орехите, медът придобива съвсем черен цвят и в последна сметка се получава мрачен сироп. Консумира се по 1 чаена лъжичка всекидневно, не би трябвало да се надвишава дозата, тъй като този мед съдържа йод, а несъразмерните количества могат да нарушат интензивността на щитовидната ви жлеза.

Младите зелени орехчета (Juglandis immaturi fructus) съдържат огромно количество витамин С и други витамини и фенолни съединения, а полученият мед е подобаващ при хронично заболели хора, слабички деца и при малокръвие. От този мед може да си приготвите и доста лековита ракия за филтриране на черния дроб, стомаха и кръвта.

Този мед е доста подобаващ за по-добра работа на щитовидната жлеза, при болки в гърлото и респираторния тракт, изключително при бронхит и за повишение на имунитета.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР