Мед от глухарчета – за силен имунитет Глухарчето е много

...
Мед от глухарчета – за силен имунитет Глухарчето е много
Коментари Харесай

Мед от глухарчета – за добър имунитет и здрав черен дроб

Мед от глухарчета – за мощен имунитет

Глухарчето е доста потребна билка, която оказва помощ за лекуване на доста проблеми. Използва се за предварителна защита на рака, поддържа функционалността на черния дроб, натурален диуретик, детоксикира организма и се употребява за намаляване.

 Мед от глухарчета - за добър имунитет и здрав черен дроб

Необходими съставки:
250-300 цветове от глухарче
1 кг тръстикова захар
1 литър вода
2 лимона

Приготвяне:
Цветовете от глухарче се берат напролет, по обяд, когато слънцето е най-високо и най-силно. Събират се от чисти поляни, надалеч от замърсяването и трафика.

 Мед от глухарчета - за добър имунитет и здрав черен дроб

Измийте цветовете под течаща студена вода, отцедете ги, по-късно ги залейте с литър студена вода и ги поставете на котлона.

След като заври, дръпнете тенджерата настрани и я оставете за една нощ на стайна температура.

Прецедете сместа, отцедете добре цветовете, с цел да се употребява цялата течност. Получената течност още веднъж се прецежда, този път през марля. Добавете захарта към течността и я сложете на котлона да ври към час, на умерена температура.

След като сместа се сгъсти, прибавете лимона, авансово почистен и нарязан на части дружно с кората. Варете за още 40-60 минути до нужната плътност, като в същото време отстранявате пяната.

Когато медът е подготвен, извадете лимона от сместа и го съхранете в чисти буркани. Когато изстине, сместа ще се сгъсти. Медът може да се съхранява на хладно място до една година.

Вижте още: Подхранване на петуниите. Буйният разцвет е обезпечен!

Консумирайте вкусния мед от глухарчета по една супена лъжица заран на празен корем, може да се добави към зелен чай или да се употребява за намазване.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР