Мечтите, които имахме през 89 година се дължаха на нашата

...
Мечтите, които имахме през 89 година се дължаха на нашата
Коментари Харесай

Д-р К. Тренчев: Мечтите ни през 1989 година се дължаха на неинформираност

”Мечтите, които имахме през 89 година се дължаха на нашата неинформираност. Ние мислехме, че сега, в който се откри някаква народна власт, по този начин, както я разбирахме, нещата ще се трансформират към по-добро. ” Това съобщи доктор Константин Тренчев - един от създателите на Съюз на демократичните сили, профсъюзен активист и държавник.
" Почти никой не се замисляше, че в обществен аспект ние не сме подготвени да се борим сами за своето оцеляване. Нямахме никакъв опит в това отношение, защото 45 години Централен комитет мислеше вместо нас и водеше една обществена политика, която бих я определил като обезпечена незначителност, само че въпреки всичко за всички. ", споделя още той пред

Тренчев е на мнение, че демокрацията е блъснала обществените придобивки и че обществото се е подразнило от несправедливото систематизиране и заграбването на имуществото на страната.

" Ние си представяхме демокрацията като свободно пътешестване, магазини, корекоми, да можеш да приказваш каквото си искаш и никой да не те арестува, да няма софийско жителство. В общи линии тези неща се реализираха, само че не бяхме подготвени да послещнем провокациите на една система, която подчертава върху персоналните старания, каквато е демокрацията. ", завършшва доктор Константин Тренчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР