„Мечтая за деня, в който борбата срещу корупцията няма да

...
„Мечтая за деня, в който борбата срещу корупцията няма да
Коментари Харесай

Зарков: Мечтая за деня, в който съдебната система ще наказва, независимо от това кой е на власт

„ Мечтая за деня, в който битката против корупцията няма да зависи от сделка сред политическите партии, в който, правосъдната система ще санкционира, без значение от това кой е на власт и кой не. Този ден, коства ми се, наближава, само че към момента не е пристигнал. Ключова стъпка в тази посока може да направи настоящето Народно заседание. Моментът е назрял”.

Това съобщи министърът на правораздаването Крум Зарков в ефира на Нова телевизия. Той разяснява и изявлението на основния прокурор Иван Гешев, който дефинира като „ цялостна трагедия” законопроекта за въвеждане на механизъм за следствие на обвинител номер 1.

„ За всеки един български жител, който не е основен прокурор, допускам е изцяло обикновено, в случай че се наложи да бъде разследван, това да става от човек, който не му е директно зависещ. Това желаеме да стане и за основния прокурор. Защо той намира, че това е покруса – не знам. Аз мисля, че ние, които живеем с този естествен режим, не го намираме за прекомерно трагично”, уточни Крум Зарков.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР