Мечтата на мнозина, и най-вече на Илон Мъск, пътуването в

...
Мечтата на мнозина, и най-вече на Илон Мъск, пътуването в
Коментари Харесай

Кой плати на Мъск за чартър до Космоса

Мечтата на мнозина, и най-много на Илон Мъск, пътуването в Космоса да стане толкоз бързо и елементарно, колкото и до някоя екзотична дестинация , е все по-близо до своето сбъдване. Е, несъмнено, цените за това прекарване ще са малко по-различни...

Основателят на SpaceX съобщи, че възнамерява първият напълно граждански полет до Космоса да се реализира в края на тази година . Той ще бъде с капсулата Crew Dragon и ще има благотворителен темперамент.

Партньор на Мъск в амбициозното начинание е софтуерният бизнесмен, милиардер и професионален водач Джаред Исакман . Той ще финансира и управлява задачата, носеща името Inspiration4 , и ще избере трима души, които да се качат дружно с него на борда на галактическия транспортен съд, без да заплащат това много скъпо наслаждение.

SpaceX Announced First All-Civilian Mission To Orbit Earth Onboard Dragon -
— MIKESHOUTS (@mikeshouts)
Единият от тях ще подбере измежду тези, създали подаяние от най-малко 10 $ за St. Jude Children`s Research Hospital. Самият той към този момент е дарил 100 милиона, само че желае да събере още 200. Вторият ще е бизнесмен и модернист, който носи духа на смяната, определен персонално от Исакман.

А третият късметлия към този момент е определен. Милиардерът не разкрива името му, само че загатва, че е жена, медицински служащ на първа линия, която като дете е била излекувана от рак. Целият лист на пасажерите ще бъде оповестен през идващите седмици.

Първият полет към орбита на Земята, екипажът на който е напълно от хора, които не са астронавти , е " значим крайъгълен камък за обезпечаване на достъп до Космоса за всички ", безапелационен е Мъск. По-мащабната му цел обаче е да понижи съществено и разноските за галактическите пътувания, което в действителност ще ги направи по-достъпни, разяснява The Verge.
 Снимка 408419

Капсулата Crew Dragon ще бъде изстреляна дружно с ракетата Falcon 9 от стартовата площадка на SpaceX 39A в галактическия център на NASA във Флорида. Четиримата пасажери ще преминат особено образование преди полета, с цел да могат да се оправят сами с разнообразни обстановки в Космоса.

Екипажът ще прекара до пет дни в капсулата с формата на жълъд, до момента в който обикаля Земята на всеки 90 минути " по персонализирана траектория на полета " . Всички параметри зависят напълно от Исакман, а SpaceX има за задача да обезпечи механически осъществяването на фантазията му. Както се споделя - който заплаща, той поръчва музиката. Само че не знаем какъв брой тъкмо си е платил...

Компанията на Мъск към този момент на два пъти изстрелва хора в Космоса, само че постоянно до момента са били подготвени астронавти от NASA. Затова и задачата Inspiration4 е толкоз значима и друга.
 Starlink, SpaceX и по какъв начин спътниците ще станат съвсем невидими за окото
Сателитите на Starlink - съвсем невидими за окото

В отговор на недоволствата

Горе-долу по същото време би трябвало да се организира и друга задача - Ax-1 , която ще изпрати четирима частни астронавти до Международната галактическа станция против 55 милиона $ . Очакваме с неспокойствие и пътуването към Луната на японския милиардер Юсаку Маедзава с новата ракетна система Starship. За него обаче не се знае по кое време ще се реализира.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР