Мечта на мнозина, ако не и на всички пътници по

...
Мечта на мнозина, ако не и на всички пътници по
Коментари Харесай

Европа иска да забрани на авиокомпаниите да начисляват такси за ръчен багаж

Мечта на мнозина, в случай че не и на всички пасажери по света скоро може да се трансформира в действителност. А точно, завършек на таксите за ръчния багаж в самолета, най-малко що се отнася до Европа. В опит да ограничи скритите такси и да улесни пътуването за жителите, Европейският парламент съществено обмисля възбрана на таксите за ръчен багаж за всички самолетни компании, оповестяват международните организации.

Към днешна дата самолетните компании имат разнообразни правила за размер и ценови структури за ръчен багаж и това може да докара до комплициране, по-неудобно пътешестване, закъснения и от време на време разногласия сред пасажери и чиновници на самолетните компании, считат евродепутатите в план на текст, който ще бъде подложен на гласоподаване в днешния 4 октомври. 
 Снимка 501673
Източник:

В резолюция евродепутатите настояват, че непоследователните правила и цени за багажа на самолетните компании предизвикват неудобства на пасажерите и желаят хармонизиране.
 Ryanair вкарва такса за огромния ръчен багаж
Ryanair вкарва такса за огромния ръчен багаж

Новата политика не позволява огромни куфари в самолета

Скритите такси за багаж вършат невероятно за пасажерите да съпоставят по транспарантен метод наличните благоприятни условия и да вземат осведомени решения, заради което са нужни хармонизирани правила на Европейски Съюз. Впрочем, Брюксел се пробва да отстрани начисленията още от 2014-а година. 

Сега евродепутатите акцентират, че при преразглеждането на настоящото законодателство на Европейски Съюз в региона на въздухоплавателните услуги, Европейска комисия следва напълно да приложи решение на Съда на Европейски Съюз, според което самолетните компании не би трябвало да таксуват добавка за ръчен багаж.

Разбира се, когато  " този ръчен багаж дава отговор на рационални условия във връзка с тежестта и размерите, както и на използваните условия за сигурност ".

Европа не е сама в борбата с таксите. Миналата година администрацията на американския президент Джо Байдън предложи нов набор от правила, изискващи от самолетните компании да разкриват всички скрити такси авансово, а не в края на покупката на самолетен билет. Все още обаче не е ясно по кое време и дали ще забележим всички тези усъвършенствания за потребителите.
 Как туристите надхитряват самолетните компании с ръчния багаж
Как туристите надхитряват самолетните компании с ръчния багаж

Бельото в джобовете, пуловерът завит като шал
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР