Мечо вече е в по-добро състояние, а мъжът, който го

...
Мечо вече е в по-добро състояние, а мъжът, който го
Коментари Харесай

Протестиращи поискаха ефективна присъда за насилника над кучето Мечо

Мечо към този момент е в по-добро положение, а мъжът, който го преби, към този момент остава в ареста

Пореден митинг против насилието на животни - този път пред Съдебната палата. Провокирани от случая с кучето Мечо, което беше намерено в безпомощно положение след побой, протестиращи желаеха ефикасна присъда за насилника на кучето. Не единствено за него, а във всички сходни случаи, предава.

Мечо към този момент е в по-добро положение, а мъжът, който го преби, към този момент остава в ареста.

Мечо към този момент е по-добре. Допреди седмица е нямал стопани, които да го защитят, само че през днешния ден има цяла група бранители, които още веднъж са на улицата с плакати.

" Няма никакво значение кого насилваш. Ако той е жив, усеща болежка и има душа ", споделя протестиращ.

След като Мечо беше открит с прорезни рани, счупени кости и отоци по тялото, откакто не беше несъмнено дали ще проходи, стана ясно друго - мъжът, който е пребил него, е пребивал и други кучета, някои от които не са открити. Засега той остава в ареста до окончателното решение на съда. Но хората към този момент имат терзания.

" Най-лекото наказване, което той би могъл да получи, е санкция. Някой би трябвало просто да лежи в пандиза. Не да си тръгне с санкция. Те излизат, заплащат една никаква санкция, безусловно никаква. И животът продължава ", твърди юрист Мариета Караджова.

От искане за правдивост по случая с Мечопротестът се трансформира в искане на смяна.

" Дали да се основат организации, дали да проработи най-сетне зоополицията - да има някаква смяна. Едно доста мъничко нарастване на наказването ще докара до това, че тези закононарушения няма да могат да завършват с налагане на административно наказване санкция, а с условна присъда ", сподели още Караджова.

А Мечо в този момент е всичко друго, само че не и безприютен. Повярвал, че не всички ръце удрят.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР