Мечки нападат за четвърти път от месец насам девинското село

...
Мечки нападат за четвърти път от месец насам девинското село
Коментари Харесай

Девинско в паника: Мечки ядат овце за закуска!

Мечки атакуват за четвърти път от месец насам девинското село Брезе. Това оповестиха изплашените поданици на родопското село. 15 овце са станали жертви на дивите зверове. Предполага се, че нападенията са осъществени от разнообразни мечки, като при някои от тях е била майка с малко мече. Хората в селото са доста обезпокоени, защото нападенията се случват доста близо до обитаемото място, като едно от тях е в плевня, която се намира в самото Брезе. Тогава са потърпевши четири животни, а при друго са умъртвени осем овце. От селото желаят да се вземат ограничения, с цел да се прекратят нападенията, даже в случай че се наложи да се стигне и до обстрел, написа "Монитор ".

Нападенията на мечки в региона на селото не се необичайност. И през предходната година дивите зверове постоянно атакуваха стадата в региона, като тогава пострадаха и много пчелини. През август са регистрирани общо осем набези на мечки в Смолянско. По едно нахлуване има в с. Сивино, общ. Смолян, Девин, Борино и с. Стояново, общ. Ардино.

Последните серийни набези на мечки бяха тъкмо преди година в Забърдо и Калофер. Хората в родното място на Ботев тогава обясниха, че мечките са стръвници и към този момент са изяли 10 животни. По-тревожното е, че мечките към този момент не са били единствено в гората, а излизали и на пътя. Две момчета с мотор са се сблъскали през нощта с мечка и двете й мечета в Калофер.

Младежите се прибирали от вила през нощта. На 500 метра от града светлините им угаснали и не видели дивите животни. Като
по знамение се отървали невредими и съумели да избягат. Това е следващата преживелица, която изправя локалните на нокти. Хората настояват, че мечките са стръвници и към този момент са изяли 10 животни. Като същински смут разказват първата в живота си среща с мечки Митко и Генади. В Забърдо при нападенията си, траяли от септември до ноември, огромните зверове даже бяха изяли две 200-килограмови свине. /БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР