Мечката, която се осмели да ходи по улиците на български

...
Мечката, която се осмели да ходи по улиците на български
Коментари Харесай

Поискаха разрешително за обстрел на мечката от Чепеларе

Мечката, която се осмели да върви по улиците на български град, скоро най-вероятно няма да може да го прави.

Поискано е позволение за обстрел за мечката, която е засечена няколко пъти да броди по улиците на град Чепеларе. Това заяви за, шефът на Южноцентрално държавно дружество инж. Асен Иванов. Заявлението към този момент е изпратено в Министерството на земеделието. До крайната мярка се е стигнало, откакто е бил изгледан клипа в обществените мрежи, на който се вижда по какъв начин свободно се движи мечка навътре в родопския град.

„ Поискахме позволение за премахване на мечката в Чепеларе. На клиповете ясно се вижда, че тя не изпитва никакъв боязън. Хубаво е, че е нямало хора в този миг, защото не се знае, можела да ги нападне “, коментира инж. Иванов.

На този стадий се изчаква издаването на разрешителното. Такива към този момент са получени за други две проблематични мечки в Смолянско, които са на териториите на държавните горски стопанства в Славейно и Смилян.

„ Прави се сега организация на тези две места, защото подготовката е сериозна. Трябва да се зарежда, да се следи дали става въпрос за същата мечка с цел да не се допусне неточност “, разяснява още шефът на Южноцентрално държавно дружество.

Надеждата на специалистите са и за затихване на мечите появи и нападения с настъпването на пролетта, защото ще има задоволително храна за дивите животни в планината и те няма да слизат в обитаемоте места.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР