Мечка, смятана за опасна за туристите, е била застреляна в

...
Мечка, смятана за опасна за туристите, е била застреляна в
Коментари Харесай

„Опасна мечка е убита в италианските Алпи

Мечка, считана за " рискова " за туристите, е била убита в северните италиански Алпи, за огромно страдание на организациите, които пазят планината, оповестиха управляващите на провинция Трентино, съобщи Агенция Франс Прес.


Две и половина годишното животно, разпознато като " М90 ", е било убито от чиновници на горското стопанство на Трентино, се споделя в изказване на самостоятелната провинция в южните Алпи.

" М90 " е бил считан за " рисков " заради " несъразмерната му самонадеяност и честото му навестяване на градски и крайградски региони ", добави същият източник.

На 28 януари той е следвал туристи на разстояние 500 метра и Висшият институт за запазване и проучване на околната среда (ISPRA) незабавно е дал разпореждане да бъде " отстранен ".

След това президентът на провинцията Маурицио Фугати е подписал разрешението за изсичането.

Избраният представител потегля на война против мечката, откакто на 7 април 2023 година животното убива бегач на туристическа пътека в същия регион, което се случва за първи път в страната.

Планът за наново въвеждане на мечката ( " Life Ursus " ) в провинцията, сбъднат сред 1996 и 2004 година, е предвиждал единствено 50 плантигради, само че в този момент те са повече.

В цяла Италия има сред 120 и 200 мечки, основно в Трентино и Абруцо (Централна Италия), " прекалено много, с цел да се обезпечи общуване " с хората, съгласно Маурицио Фугати. " Ето за какво е целесъобразно този брой да бъде понижен допустимо най-бързо до в началото планувания ", съобщи той след гибелта на бегача.

След гибелта на " М90 " Международната организация за отбрана на животните (OIPA) изрази страдание за " сляпата, мразеща животните политика, която не пази биоразнообразието ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР