Мечка слезе на метри от смолянското село Бостина и стресна

...
Мечка слезе на метри от смолянското село Бостина и стресна
Коментари Харесай

Мечка слезе на метри от родопско село, стресна минувачи

Мечка слезе на метри от смолянското село Бостина и стресна минувачи. Дивият звяр се появил на пътното платно в сряда към 19 ч., наоколо до гробищният парк на селото, в миг когато по пътя прекосявала с колата си Елка Желева. В автомобила била снаха й и нейното 7-годишно момиче, които са от Варна, само че били на посетители при нея.

Мече стресна майки и деца на стадиона в Сопот (ВИДЕО)

„ Тъкмо излизахме от селото, когато на завоя видях да пресича животно, като наближихме видяхме че става въпрос за мечка. Колата ми изгасна, стреснахме се. Вдигнахме прозорците. Мечката не беше доста огромна, само че не бе и дребна. Тя също се почуди накъде да хване. Първо потегли към гората, а след това се върна. В последна сметка продължи към реката. Това всичко се случва на метри от селото, в светлата част на денонощието “, споделя Желева.

Тя незабавно позвънила на 112 да заяви за видяното, като концепцията е била да се предупредят хората от селото, че наоколо има мечка и да внимават. Предполага се, че става въпрос за малко мече, което търсило майка си и очевидно обикалят в региона.

Кафявата мечка и срещите ни с нея

Жителите на Бостина потвърдиха, че в региона обикалят мечки и били засичани на фотокапани в околните местности, само че през това лято са нямали проблеми с мечи набези, за разлика от предходни години, когато са били атакувани овце.

Подобни срещи с мечки не са необичайност в Родопите. Заради мечките, много гъбари се отхвърлиха да вървят за гъби. Хората изрично са се отказали да обикалят редица местности, където са виждани мечки, в това число и в региона към Смолян. Преди време на сходна панорама се натъкна и мъж от Змеица, единствено че той засече мечка с дребните й наоколо до Широка лъка, още веднъж не метри от реката до селото.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР