Мечка гризли преследва мъж около седмица в Аляска. По щастлива

...
Мечка гризли преследва мъж около седмица в Аляска. По щастлива
Коментари Харесай

Преследван от мечка: Мъж оцеля една седмица, гонен от гризли в Аляска

Мечка гризли преследва мъж към седмица в Аляска. По щастлива случайност хеликоптер прелита над подслон, в който потърпевшият се е скрил, и го избавя.

Животното атакува и влачи мъжа няколко метра до близкия водоем, като раздира крайници и региона към гръдни му панер. Местността е пуста и няма кой да помогне на 60-годишния екскурзиант, написа Би Би Си.

Той обаче съумява да се откопчи от смъртоносната хватка и стига до подслон, в който се скрива. Обаче мечката е упорита и атакува и постройката, която се намира на 70 км от град Ном.

Мъжът я сплашва с изстрел с револвера си и се барикадира, като от срах не мигва цяла седмица от боязън, че животното ще се върне.

През това време съумява да напише SOS на покрива на заслона. Щастлива случайност отклонява пътя на хеликоптер и той прелита над колибата, в която раненият се бори за живота си.

Като чул звука на хеликоптер, възрастният мъж изскочил от заслона и почнал да вика за помощ.

Вестник New York Times съпоставя историята с кино лентата, в който героят на Леонардо ди Каприо също бяга от мечка.

Името на потърпевшия не се оповестява, а животът му е вън от заплаха.

" Почти в никакъв случай не сме срещали хора в тази пустота и бяхме доста сюрпризирани ", споделя вторият водач на хеликоптера, лейтенант Хамак, който пръв вижда бедстващия мъж.

Според него това е било чиста случайност, защото хеликоптерът се отклонил на километър от курса, с цел да избегне гъста облачност.

Хеликоптерът е изхвърчал от Коцебуе до Номе, с цел да закара специалисти до океана, където да преброят мъртвите китове, моржове и тюлени.

Според локалните доста рядко се случва една и съща мечка да атакува два пъти един човек или да го преследва. Обикновено животните странят от хората.

От 2000 година насам при 66 случая с гризли в Аляска са починали 10 души, а 68 са били ранени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР