Мечка бе ударена от автомобил на национален път 1 в

...
Мечка бе ударена от автомобил на национален път 1 в
Коментари Харесай

Зачестяват инцидентите с мечки в Румъния

Мечка бе ударена от автомобил на народен път 1 в окръг Сибиу (Централна Румъния) и е в мъка на шосето в региона на селището Арпашу де Жос, заяви тази заран шефът на Санитарно-ветеринарната дирекция на Сибиу Шербан Цикинделян, съобщи Аджерпрес.

Автомобилът, който е блъснал мечката, не е открит все още.

За случая е обявено на телефона за незабавни случаи 112. На мястото са изпратени чиновници на Санитарно-ветеринарната дирекция на Сибиу.

Аджерпрес оповестява още, че през миналата нощ мечка е влезнала в стопанство в село Тазлъу, окръг Нямц (Североизточна Румъния), и е умъртвила една овца. Собственикът на стопанството е алармирал на незабавния телефон 112. На мястото е изпратен екип на жандармерията.

На 3 май 17-годишен юноша бе атакуван от мечка в град Бряза, окръг Прахова (Южна Румъния), оповестява още Аджерпрес. Младежът бе откаран в окръжната болница в Питещ. При първичния обзор той е бил с ожулвания в региона на гръдния панер и рани по лявото бедро и крайници. 

През почивните дни бе сигнализирано за наличие на мечки в селищата Дитръу, Сънсимион и Полоница в окръг Харгита в централната част на страната, осведоми също организацията. От началото на годината в Окръжния инспекторат на жандармерията в окръг Харгита са получени 62 сигнала за видяни мечки, като 47 от позвъняванията са от месец април.

В Румъния живее най-голямата популация от кафяви мечки в Европейски Съюз. Броят им не е обновен от 2013 година, само че се счита, че над 6000 екземпляра, а съгласно някои оценки даже 10 000, живеят в 30 от общо 42 окръга на страната. Случаите на набези не са необичайност, а в редица планински и горски региони на страната локалното население от години упорства за решение на казуса с мечките, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР