Мечетата-тийнейджъри, които бяха забелязани от хора вчера в Доспатско, били

...
Мечетата-тийнейджъри, които бяха забелязани от хора вчера в Доспатско, били
Коментари Харесай

Мечетата-тийнейджъри в Доспатско

Мечетата-тийнейджъри , които бяха видяни от хора през вчерашния ден в Доспатско , били изоставени от майката , по тази причина се наложило еколози да ги реалокират в Парка за танцуващи мечки край Белица.
 
Три дребни мечета без майка се появиха през вчерашния ден в региона на село Барутин, община Доспат, на асфалтов път наоколо до река. Според експертите трите мечета са на възраст не повече от четири месеца .
 

 Велин Метов

След получен сигнал на дежурен телефон на РИОСВ-Смолян в събота към обяд е била проведена избавителна акция, в която се присъединили и екипи от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и фондация " Четири лапи ".
 

" С цел сигурност, както за мечетата, по този начин и за жителите на селото, животните са прибрани от Спешната група към екоинспекцията . Извършен е няколко часов оглед в региона, като са търсени следи от майката. Тъй като тя не е открита, със съдействието на Министерство на околната среда и водите са подхванати ограничения по съгласуване на взаимни действия с фондация " Четири лапи ", заяви шефът на РИОСВ-Смолян инж. Екатерина Гаджева .
 

 Велин Метов

" Поради обстоятелството, че мечетата са кърмачета и дълъг престой без мляко би довел до гибелта им, те незабавно са превозени и признати в Парка за танцуващи мечки край Белица, стопанисван от " Четири лапи " и фондацията на Бриджит Бардо. Там за тях ще бъдат полагани грижи от опитни експерти ", добави още Гаджева.
 

 Велин Метов

В региона на село Барутин ще се слагат фотокапани и ще се следи дали ще се появи майката на мечетата , потвърдиха още от РИОСВ-Смолян. Ако тя не бъде открита идната седмица, дребните ще бъдат настанени в избавителен център в Гърция , който е профилиран в оказването на помощ на осиротели мечета и връщането им в естествената им среда.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР