Mean Mower на Honda отново е на линия, за да

...
Mean Mower на Honda отново е на линия, за да
Коментари Харесай

Mean Mower V2 на Honda иска да мине границата от 240 км/ч

Mean Mower на Honda още веднъж е на линия, с цел да показва качествата си, само че не за косене на трева, а за оптималната скорост. Втората версия на „ Злата косачка” има за цел да мине границата от 150 мили/ч (241 км/ч).

Mean Mower V2 е дело на Team Dynamics, сътрудникът на Honda в Британския шампионат за туристически коли (BTCС). Същият екип направи и оригинала, който през 2014 година реализира връх за най-бърза косачка в света.

Honda споделя, че главната част от задачата е била да запазят типа на косачка – в този случай това е Honda HF 2622, - който резервира главните си дизайнерски белези.

Вторият значим детайл е опцията машината да може да коси трева, което и прави, само че със съответните преработки, които са свързани с веригата към задните колела и двата електромотора, които задвижван карбоновите остриета, „ стрижещи” тревата.

Двигателят е високооборотен 999-кубиков мотор с 4 цилиндъра, взет от CBR1000RR Fireblade SP. Той генерира 190 к.с. при 13 000 об./мин. Теглото му е единствено 69,1 кг, с помощта на което инженерите на Team Dynamics са постигнали ненормалното съответствие мощ – тегло от 1000 к.с. на звук. От Fireblade са взети още съединителят, ECU, 6-степенната скоростна кутия и цветният LCD екран.

Спирачките са 4-бутални начело и 6-бутални откъм гърба, дисковете са вентилирани, с цел да се понижи тежестта и да се усъвършенства охлаждането. Монтирани са златисти 10-инчови джанти Goldspeed от ATV, „ обути” в специфични спортни гуми Hoosier.

Зад кормилото на Mean Mower V2 ще бъде 23-годишният Джес Хоукинс, който сега работи като каскадьор в шоуто Fast & Furious.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР