McDonald's, IKEA, Apple са включени в списък с компании, които

...
McDonald's, IKEA, Apple са включени в списък с компании, които
Коментари Харесай

Русия ще национализира McDonalds, IKEA и Apple

McDonald's, IKEA, Apple са включени в лист с компании, които Руската федерация може да национализира, написа в. " Известия ", цитирайки Олег Павлов, началник на организацията " Обществена потребителска самодейност ".

„ На държавното управление и на Главната прокуратура е изпратен лист с задгранични компании, които могат да бъдат национализирани заради преустановяване на работата им в Русия... До момента описът включва 59 компании, само че той ще се уголемява според от нови изказвания от задгранични компании. Сред тези, които към този момент са се озовали в листата са Volkswagen, Apple, IKEA, Microsoft, IBM, Shell, McDonald's, Porsche, Toyota, H&M и други ", споделя Олег Павлов.

Ръководителят на Обществената потребителска самодейност отбелязва също, че чиновници на реда, Министерството на индустрията и търговията и Роспотребнадзор ще бъдат включени в работата по този лист. Според него описът е отворен и там са включени компании, които заявяват отдръпването си, без да дават гаранции на съветските консуматори. Освен това той посочи, че по отношение на тях ще се ползват административни, наказателни и правосъдни процедури.

„ Общата сума на отговорностите на тези компании към жителите, страната и контрагентите е повече от 6 трилиона рубли. Тази сума е равна на приходите им в Русия през последните три години. Попадането на фирмите в " черния лист " значи, че са застрашени от следните опасности: блокиране на сметки и активи, въвеждане на външно ръководство, национализация на имуществото. Също по този начин, управлението на тези дружектва може да бъде подведено под наказателна отговорност за тенденциозен банкрут и измами в изключително огромни размери, цитира Павлов в. Известия.

Източник: РИА Новости
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР