МБАЛ Велинград ще трябва да възстанови над 390 000 лв.,

...
МБАЛ Велинград ще трябва да възстанови над 390 000 лв.,
Коментари Харесай

Осъдиха МБАЛ Велинград да върнe близо 400 000 лева

МБАЛ Велинград ще би трябвало да възвърне над 390 000 лева, усвоени непозволено от лечебното заведение. Средствата би трябвало да бъдат върнати на РЗОК в Пазарджик. Това постанови Върховният административен съд.

С решението на Върховен административен съд общинското лечебно заведение ще би трябвало да върне непозволено получените от Касата пари за осъществената активност като точните суми са 368 804.30 лева за активност по клинични пътеки и 24 961.20 лева за медицински произведения.

Припомняме, че след следствие на Тина Ивайлова и екипа на GlasNews.bg стартира инспекция против шефа доктор Жеко Чешмеджиев за източване на здравната каса посредством подправени документи.

В следствието ви показахме в две елементи по какъв начин може да си купите болничен и по какъв начин се настаняват фиктивни пациенти в същата болница.

Показахме ви по какъв начин схемата работи невиждано даже и в миг, когато полицията и прокуратурата водят следствие против доктор Жеко Чешмеджиев за източване на Здравната каса посредством подправени документи.

Също по този начин видяхте по какъв начин с изключение на посредством подправени удостоверения, в болничното заведение усвояват пари от Здравната каса и посредством подправени болнични. Схемата е елементарна и всеки, който желае може на хартия да бъде признат в лечебното заведение и да получи болничен-лесно, бързо и на ниска цена. Само против 50 лв. и с подставено лице се сдобихме с болничен.

Осен това бе разкрито, че шефът на болничното заведение във Велинград –д-р Жеко Чешмеджиев е взимал две заплати –от болничното заведение и от Медицински център-2017 ЕООД.

Това е установила Антикорупционната комисия. От там изясняват, че доктор Жеко Чешмеджиев е шеф на МБАЛ-Велинград от 2015 година Отделно от това той е работил и в „ Медицински център Велинград 2017 “ ЕООД като е оказвал профилирана здравна помощ като доктор ортопед - травматолог.

Според Антикорупционната комисия във връзка с доктор Жеко Чешмеджиев има спор на ползи, тъй като с изключение на като шеф на МБАЛ Велинград упражнява и лекарска процедура, за която получава възнаграждения и в друго сдружение. И това не е всичко. По наша информация, с цел да може да съществува Медицински център Велинград 2017 година, откъдето доктор Чешмеджиев е получавал спомагателните възнаграждения, той е отдал пространства чартърен, благосъстоятелност на болничното заведение.Имал е подписани контракти с Медицинския център през 2018, 2019 година като за този интервал е получил над 21000 лв. заплащане. Такъв контракт има подписан и през 2020 година и работи от 2 януари. За тази му активност са били наясно и Община Велинград и Местния парламент.

Общата сума, наложена на доктор Жеко Чешмеджиев като санкции и отнемания на материална полза от Антикорупционната комисия, бе в размер на 26 833 лева

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР