МБАЛ Света Анна – Варна“, подобно на други изпаднали в

...
МБАЛ Света Анна – Варна“, подобно на други изпаднали в
Коментари Харесай

Здравното министерство позволи на МБАЛ „Света Анна – Варна“ да тегли кредит

МБАЛ „ Света Анна – Варна “, сходно на други изпаднали в тежко финансово положение държавни лечебни заведения в страната, получи разрешение от Министерството на здравеопазването да тегли заем, с който да разплати отговорностите си към снабдители и да излезе на чисти финансови позиции. Задълженията на МБАЛ „ Света Анна – Варна “ са към 6 млн. лева Те са главно в следствие от насилственото действие на незабавната болница на Североизточна България като огромно коронавирус поделение по време на пандемията /в продължение на 2 години/. Спрените оперативни стратегии и планов банкет на пациенти ограничи активността в огромна степен до лечение на пациенти с ковид и отработване на незабавните случаи от региона и района. Периодът съответства и със серия нараствания на работните заплати, както и със доста повишение на равнищата на инфлация, които не бяха индексирани съответно. Всичко това се отрази директно и неподходящо върху финансовите индикатори на лечебното заведение.

Съгласувано с Министерство на здравеопазването и за елиминиране на опциите за спекулации по отношение на финансовата непоклатимост на МБАЛ „ Света Анна – Варна “ /включително такива с политически заряд в изискванията на предизборна кампания/, ръковоството на лечебното заведение се ангажира оздравителната стратегия да се осъществя в режим на цялостна бистрота. В тази връзка и за оперативното и дейно асимилиране на банковия заем надзор ще упражняват както оперативното управление на болничното заведение, по този начин и назначеният преди дни от Съвета на шефовете на МБАЛ „ Света Анна – Варна “ пълномощник - доктор Влатко Глигоров.

Междувременно МБАЛ „ Света Анна – Варна “ продължва безотказно и отговорно, вън от всевъзможни опити за спекулации, да извършва функционалностите си и непрекъснато обезпечава качествена здравна помощ на нуждаещите се от цяла Североизточна България, а личният състав получава по график възнагажденията си, оповестяват от пресофисана лечебното заведение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР