МБАЛ Поморие е сред малкото болници в страната, която постигна

...
МБАЛ Поморие е сред малкото болници в страната, която постигна
Коментари Харесай

МБАЛ Поморие със заплати в съответствие с КТД

МБАЛ Поморие е измежду дребното лечебни заведения в страната, която реализира въведените стандарти за установяване разноските за личен състав и работните заплати на медицинския и немедицинския личен състав в държавните и общинските лечебни заведения за болнична помощ, оповестиха от общината. От септември 2023 година главните месечни работни заплати в МБАЛ Поморие са в сходство с контрактуваните в Колективния трудов контракт. Така възнаграждението на шеф поделение е 2500 лева, на доктор – 2 000 лева, на старша здравна сестра, акушерка или лаборант – 1600 лева, на здравна сестра, акушерка или лаборант – 1500 лева, а на санитарите – 950 лева

Това написа в докладна бележка до кмета на община Поморие шефът на болничното заведение доктор Кирил Хинов. По същия ред доктор Хинов уведоми и за осъществени две инспекции от Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ –  в МБАЛ Поморие и в Медицински център I – Поморие. И двете инспекции са по отношение на подадени тъжби от лекари, а заключението на проверяващата комисия е, че нарушавания няма.

През последния месец бяха осъществени инспекции на МБАЛ и на Медицинския център от Национална агенция за приходите, Национален осигурителен институт, Инспекция по труда, Комисията за отбрана на персоналните данни и други, като нито една институция не откри нарушавания, показват от общината.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР