МБАЛ Д-р Тота Вековаифилиалътна Медицински университет - Варна във Велико

...
МБАЛ Д-р Тота Вековаифилиалътна Медицински университет - Варна във Велико
Коментари Харесай

Габровската болница и филиалът на Медицински университет - Варна във Велико Търново ще си партнират в обучението на медициски сестри и акушерки

МБАЛ " Д-р Тота Векова " ифилиалътна Медицински университет - Варна във Велико Търново щеси партнират с габровски учебни заведения, с цел да дадат опция на младежите в града да се срещнат и вероятно да изберат специалността на здравната сестра и акушерката.

Това беше контрактувано на среща при кмета на Габрово,проведена с присъединяване на регионалния шеф иръководствата на три от гимназиите в града.

По време на диалозите стана ясно, че с поддръжката на регионалната болница и локални учебни заведения предстоят срещи замладите хора в града и техните родители, на които ще бъдат показани и разпространявани двете специалности, опциите за бъдеща реализация и обезпечено работно място.

Подчертано бе, честудентите от Габрово ща имат опцията в четвъртата година – на преддипломния стаж, да работят в регионалната болница, която е база за образование на експерти по здравни грижи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР