МБАЛ „Д-р Киро Попов“ увеличи броя на леглата в ковид

...
МБАЛ „Д-р Киро Попов“ увеличи броя на леглата в ковид
Коментари Харесай

Увеличиха леглата в ковид отделението на карловската болница

МБАЛ „ Д-р Киро Попов “ усили броя на леглата в коронавирус отделението от 47 на 50. Това стана с решение на РЗИ - Пловдив. В момента пациентите в отделението са 41. Това заяви шефът на болничното заведение доктор Обрейко Обрейков на съвещание на Общинската комисия за коронавирус ситуацията към Карловския Общински съвет.

Комисията се оглавява от Доньо Тодоров – ръководител на Общински съвет. В Нея вземат участие кметът на общината доктор Емил Кабаиванов, заместник-кметът Антон Минев, секретарят Стефан Стефанов, членове на Постоянната комисия по опазване на здравето в Общински съвет и ръководителите на групите общински съветници изслушаха шефовете на двете здравни заведения - Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Д-р Киро Попов “ и Медицински център 1.

От 1 до 27 октомври миналите заболели в МБАЛ – Карлово са 103-ма, а от август тази година до в този момент единствено четирима от настанените за лекуване са били имунизирани. Те обаче са били с доста по-малък престой в отделението в съпоставяне със междинния престой на неимунизираните. Според доктор Обрейков има ритмични доставки на О2 и ремдесивир, лечебното заведение е снабдено с задоволително дезинфектанти, разширена е инсталацията за централно подаване на О2.

В Медицински център 1 продължава ваксинирането, като единствено през днешния ден, 27 октомври са сложени 68 ваксини, през септември техният брой е 611.От началото на имунизационния развой лекарите в Медицински център 1 са създали над 5 500 имунизации против Ковид, заяви шефът доктор Атанас Юнаков и добави, че операциите продължат както на място, по този начин и в предприятия в региона по предварителна поръчка.

Д-р Емил Кабаиванов напомни, че е засилен контролът на пазарите в общината. Заповедите за съблюдаване на противоепидемичните ограничения са обновени по отношение на заповедите на министъра на опазването на здравето. Затворени са пенсионерските клубове, неразрешени са обществените и спортни мероприятия.

Кметът на общината заяви, че Министерството на здравеопазването е одобрило плана на Общината за възстановяване материалната база на Ковид отделението и на Инфекциозно поделение, помещаващи се в главната болнична постройка.

Кметът и ръководителят на Общинския съвет, които са с сложени бустерни дози ваксина, молят за демонстрация на отговорност от всички, които досега не са ваксинирани и заплашват здравето на близките: Ваксинирайте се, пазете себе си и своите близки! Поставете бустерна доза 180 дни след приключения имунизационен развой, обърнаха се те към жителите на общината.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР