МБАЛ Д-р Иван Селимински-Сливенпредлага на възможност за финансиране на обучението

...
МБАЛ Д-р Иван Селимински-Сливенпредлага на възможност за финансиране на обучението
Коментари Харесай

Сливенската болница учредява стипендии по специалностите „медицинска сестра“ и „акушерка“

МБАЛ „ Д-р Иван Селимински-Сливен ”предлага на опция за финансиране на образованието на студенти от професионално направление „ здравни грижи ”, компетентност „ медицински сестра „ и „ акушерка ”.

През 2024 година се учредяват стипендии в размер на годишната такса за образование за съответната образователна година и месечна сума в размер на 400 лева, за месеците през които студентът има занятия по следните специалности:

Медицинска сестра - 7 броя;

Акушерка – 4 броя.

Изисквания към претендентите са:

Да бъде признат постоянна форма на образование във ВУЗ на територията на Република България, акредитирано в професионално направление „ Здравни грижи ”, компетентност „ Медицински сестра „ и „ Акушерка ” ;

Да не упражняват свободна специалност, да нямат регистрация като едноличен търговец и не вземат участие в ръководството на комерсиално дружество;

Общият триумф от дипломата за приблизително обучение за студенти първи курс или от положените изпити през миналата образователна година, за студенти от втори и по-горен курс, да не е по-нисък от добър 4 ;

Да подписа контракт за разпределяне на стипендия, в който са регламентирани финансовите параметри и е уговорено обвързване за работа на стипендианта в МБАЛ „ Д-р Иван Селимински-Сливен ”АДза период не по-кратък от годините, в които претендентът ще се образова и получава стипендия.

Желаещите да аплайват за оповестените стипендии, могат да получат информация и нужните документи от 01.08 година до 14.08.2024г.на адрес: гр. Сливен, ул. „ Христо Ботев “ № 1,Отдел „ Управление на човешките запаси “. Документите се подават в деловодството на МБАЛ всеки работен ден от 08.30 до 16.00 ч, в период от 15.08до 15.09.2024г.

Във връзка с предлагането МБАЛ „ Д-р Иван Селимински-Сливен ” провежда и Дни на отворените порти за кариерно развиване на 06.08 от 11.30 ч. Инициативата е ориентирана към кандидат-студенти по специалностите „ Медицински сестра “ и „ Акушерка ”, учащи се във висши образователни заведения на територията на страната.

В дните на отворени порти искащите ще могат да се срещнат от близко с работната среда и да обсъдят всички въпроси, свързани със спецификата, опциите и провокациите на работата, вероятности за професионално и кариерно развиване в МБАЛ.

Желаещите да се включат в Дните на отворени порти би трябвало да се запишат авансово на телефон: 044611804 или на e-mail:[email protected]
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР