Мазутни петна и купища пластмасови боклуци са замърсили крайбрежието на

...
Мазутни петна и купища пластмасови боклуци са замърсили крайбрежието на
Коментари Харесай

Мазутни петна и пластмасови боклуци замърсяват крайбрежието на Дунав


Мазутни петна и купища пластмасови отпадъци са замърсили крайбрежието на река Дунав край Русе в региона на индустриалната зона в посока на град Мартен. Това е открила инспекция, осъществена от специалисти на РИОСВ–Русе, Басейнова дирекция „ Дунавски регион “ и Изпълнителната организация „ Морска администрация “, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

От насъбраните боклуци се носи и неприятна миризма, оплакаха се работещи наоколо.

При инспекцията са участвали и представители на няколко оператори, които правят активност на площадката на КТМ, най-много свързани със съхранението и преработката на петрол и нефтени артикули. От водата са взети водни проби, които ще изпитват по главните индикатори за качество на водите на река Дунав.

Резултатите ще станат ясни до седмица, като за откритото замърсяване ще бъде известен и регионалният шеф на Русенска област. Бреговата линия на реката е държавна благосъстоятелност и би трябвало да бъде почистена от съответните управляващи. От своя страна представители на операторите, участвали на инспекцията, са се заели в къси периоди да почистят нечистия сектор от река Дунав.

В този регион се зауства и канализацията на част от територията на Мартен, която няма притежател и оператор, защото е построена при строителството на някогашния Комбинат за тежко машиностроене в Русе, прецизираха от екоинспекцията. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР