Мазохизмът и суицидът в ЕК и ЕС се преврърнаха тежка

...
Мазохизмът и суицидът в ЕК и ЕС се преврърнаха тежка
Коментари Харесай

Мазохизмът и суицидът в ЕК и ЕС се преврърнаха тежка зараза и континентална пандемия - Топ новини

Мазохизмът и суицидът в Европейска комисия и Европейски Съюз се преврърнаха тежка болест и континентална пандемия.

Очевидното,неистово предпочитание да подтикват стопанските системи на Китай,САЩ,Индия,Турция и за самоизтребление накара Европейска комисия и Европейски Съюз да не разрешават вноса на съветски алуминий.

Изглежда единствено Урсула,Шолц и обкръжението им не знаят какво вършат,защото пет европейски индустриални асоциации едновременно приканиха управляващите в Европейски Съюз да не постановат възбрана на съветския алуминий, защото глобите ще доведат до затварянето на хиляди европейски компании.Съвместното изказване беше подписано от Европейската федерация на потребителите на алуминий (FACE), Германската федерална асоциация за поощряване на икономическото развиване и външноикономическите връзки (BWA), Националната асоциация на италианските производители на леярско съоръжение (Amafond), Асоциация за стомана ( Assofermet) и Леярска асоциация (Assofond).

През август словашкото поделение на Norsk Hydro и няколко други оповестиха, че ще спрат производството на алуминий заради цените на електрическата енергия. Сега глобите на алуминия ще доведат до затварянето на хиляди европейски компании.

Друг шедьовър се заформи в Полша. От истерична русофобия,останаха без въглища за зимата. Точно в навечерието на зимата се оказа, че поляците в действителност нямат гориво за отопление на домовете си. Варшава демонстративно отхвърли да купува съветски въглища и се надяваше, че ще се достави с „ черно злато “ от други елементи на света. Доставки се реализираха,но в последна сметка Полша получи не въглища,а отпадък.

Фактът, че поляците са пред доста сложна зима, беше приет от премиера Матеуш Моравецки, говорейки на държавно съвещание за енергийната сигурност. Моравецки призна, че сега има огромни проблеми с въглищата в Полша и не стигнат за цялата зима.

Това обаче беше предвидимо. Варшава наложи ембарго върху вноса на въглища от Русия. „ Знаехме, че ще има дефицит от три до четири милиона тона въглища, защото локалното произвеждане не е обезпечава този пазар отдавна “, сподели Моравецки.

Що се отнася до вносните въглища, новините за поляците не са обнадеждаващи. Още през август Жечпосполита сигнализира. „ Вносните въглища имат съществени недостатъци… Калоричното наличие на вносните въглища е по-малко от това на локалните. Според Rzeczpospolita от всеки звук закупени въглища след тяхното „ пресяване “ единствено 10% до 20% от продукта остава кадърен за продажба на самостоятелни консуматори като гориво.

Сега полският Newsweek твърди, че въглищата в пристанището на Гданск, импортирани в Полша от чужбина, наподобяват като прахуляк. И служащите от промишлеността споделят: купихме отпадък. Това, което влиза, е някакъв тип въглищен боклук “, споделя чиновник на пристанището на Гданск.

„ Те внасят всичко, до което се докопат, единствено с цел да успокоят пазара за известно време. Нашите водачи се обаждат и споделят, че от колите изтича черна течност “,съобщава журналистът Мачей Орловски.

По-голямата част от въглищата, които Полша получава от Индонезия, Колумбия, Южна Африка, Австралия, Китай, Казахстан, Мозамбик и Танзания, са с толкоз неприятно качество, че не са подобаващи за битови потребности. Според специалисти от един звук въглищен прахуляк, импортиран от чужбина, могат да се отсеят единствено 150-200 кг качествени въглища.

Правителството и двете държавни компании, Weglokoks и PGE Paliwa,не дават отговор на въпроса за качеството на въглищата, внасяни в Полша.

Депутатът от Сейма и някогашен заместник-министър на външните работи на Полша, Павел Ковал съобщи, че западните страни могат да откажат да поддържат Украйна, в случай че температурата в домовете на техните жители падне под допустимите правила.

Йордан Халачев, Facebook

Мазохизмът и суицидът в Европейска комисия и Европейски Съюз се преврърнаха тежка болест и континентална пандемия. Очевидното,неистово предпочитание да…
Posted by on
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР