Мазните храни дълго време бяха демонизирани, а хората започнаха да

...
Мазните храни дълго време бяха демонизирани, а хората започнаха да
Коментари Харесай

Най-полезните мазни храни

Мазните храни дълго време бяха демонизирани, а хората започнаха да ядат повече захар и обработени въглехидрати. В резултат на това започнаха да стават все по-дебели и по-болни. Но времената се трансформират. Специалисти потвърждават, че мазнините, в това число наситените мазнини, са потребни за нашето здраве.
Ето лист на храни, които са с високо наличие на мазнини и са извънредно потребни за здравето ни:
1. АВОКАДО
Авокадото е друго от другите плодове. Докато в другите плодове има главно въглехидрати, при авокадото 77% от калориите идват от мазнините, даже е по-мазно от месото. Основната лой е олеинова киселина, която се среща също в зехтина. Отличен източник е на калий, фибри, понижава „ неприятния “ LDL холестерол и покачва „ положителния “ HDL холестерол.
2. СИРЕНЕ
От една чаша мляко се получава малко късче сирене, което потвърждава какъв брой хранително е то. Сиренето е главен източник на калций. Съдържа също витамин В12, фосфор, селен, протеини. Сиренето, както и всички високомаслени артикули, съдържа мастни киселини, който са доста потребни за здравето, в това число понижават риска от 2 вида диабет.
3. ЧЕРЕН ШОКОЛАД мин. 70% какао
Около 65% от калориите в черния шоколад идват от мазнините. Богат е също на фибри, желязо, магнезий, мед и манган. Съдържа антиоксиданти, които спомагат за понижаване на кръвното налягане и холестерола. Хора, които употребяват над 5 пъти седмично черен шоколад, са на половина по-малко предразположени от сърдечни болести. Черният шоколад подтиква работата на мозъка.
4. ЯЙЦА
 Никой не подозира, че това са най-полезните храни в света Никой не подозира, че това са най-полезните храни в света
Мечо Пух е споделил: „ Колкото повече, толкоз повече ”. Тази фраза, сякаш се запечата в съзнанието ни и постоянно я асоциирам...
Яйцата са една от най-богатата на протеин и витамини храна. Доскоро се смяташе, че жълтъкът не е доста потребен, тъй като съдържа холестерол и мазнини. Всъщност в едно яйце се съдържат 212 мг холестерол, което е 71% от целесъобразния дневен банкет. 62% от калориите в яйцето идват от мазнини. Според последни изследвания, холестеролът в жълтъка не въздейства на този в кръвта, най-малко при множеството хора.

5. МАЗНА РИБА
В мазните риби влизат сьомга, пъстърва, скумрия, сардина и херинга.
Тези риби са богати на омега-3 мастни киселини, които са потребни за сърцето, както и на висококачествени протеини и всички значими хранителни субстанции. Хора, които постоянно употребяват мазни риби, са по-здрави, с по-нисък риск от сърдечни болести, депресии, деменция. Ако не обичате риба, може да приемате рибено масло като хранителна добавка.
6. ЯДКИ
 Храните, които децата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да употребяват Храните, които децата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да употребяват
Храната е извънредно значимо нещо и тя би трябвало да бъде точно подбирана, изключително, когато става въпрос за подрастващите. Благодарение н...
Ядките са доста богати на здравословни мазнини, фибри, витамин Е и магнезий. Консумацията на ядки понижава риска от затлъстяване, сърдечни болести и 2 типа диабет. Сред най-здравословните ядки са бадеми, орехи, лешник, макадамия.
7. КОКОСОВО МАСЛО
Кокосовото масло е един от най-богатите източници на наситени мазнини, които укрепват имунната система, обезпечават сила и въздействат удобно на кожата. Освен това е мощен антиоксидант. За да бъде потребно, би трябвало да е нерафинирано и без оцветители. Съдържа огромно количество средноверижни мастни киселини, които постискат апетита и усъвършенстват метаболизма. Тези киселини  отиват непосредствено в черния дроб, където се употребяват като бърз източник на сила или се трансформират в кетони, които също създават сила.
8. ПЪЛНОМАСЛЕНО КИСЕЛО МЛЯКО
Богато е на пробиотици и калций. Киселото мляко усъвършенства активността на храносмилателната система, понижава риска от сърдечни болести, диабет и затлъстяване.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР