Мазилките се поделят условно на вътрешни и външни мазилки в

...
Мазилките се поделят условно на вътрешни и външни мазилки в
Коментари Харесай

Какво е хастарна мазилка?

Мазилките се поделят условно на вътрешни и външни мазилки според от типа пространства, за които оферират по-висока резистентност и ефикасни резултати.

Съществуват разнообразни подкатегории вътрешни и външни мазилки. Една от тях са хастарните мазилки, които са универсално решение за вътрешни и външни пространства. Основното им свойство е да служат като основа преди слагането на благородни мазилки.

Ето какво съставляват хастарните мазилки.

Хастарните мазилки са предопределени за слагане върху груби повърхности на вътрешни или външни градежи. От това тяхно свойство произлиза и името им, защото хастар значи груба повърхнина. Тези мазилки служат за измазване, което приготвя повърхността за нанасяне на благородни мазилки.

Основно тези мазилки се употребяват за фасадите на новите здания. Друго приложение на хастарните мазилки е за реновирането на остарели здания и вътрешни пространства.

Този тип мазилки може да се нанася върху всевъзможни минерални основи. Такива са циментът, варо-пясъчните блокчета, решетъчните тухли, печените тухли и бетонът. Те се характеризират със своята зърнеста текстура. Мазилката съставлява зърнеста повърхнина, като размера на зърното е до 0, 8 мм.

Хастарната мазилка нормално се подготвя на варо-циментова основа. Основните ѝ свойства са нейната дарба да гълтам влагата. Освен високата й хидрофобност, хастарната мазилка се характеризира със своята добра паропропускливост.

След като тя се нанесе върху определената повърхнина, тя се втвърдява. За задачата е належащо мазилката да бъде предпазена след полагането й в границите на 24 часа. След като положението й стане твърдо, мазилката към този момент демонстрира висока резистентност против атмосферни условия и ниски температури.

Друго преимущество на хастарната мазилка е, че тя е елементарно обработваема. За нейното нанасяне има два съществени метода. Първият е ръчно слагане на мазилката върху повърхността, до момента в който вторият способ е посредством потреблението на машина.

Още едно преимущество от потреблението на хастарна мазилка е, че тя предлага чудесно сцепление в повърхността. Това обезпечава нейното безпрепятствено и елементарно нанасяне, без значение от основата. Единствените условия за нанасяне са основата да бъде здрава, чиста и с равномерна попиваща дарба.

Ако повърхността е мощно попиваща, се предлага предварителното намокряне преди слагането на хастарната мазилка.

Вижте още:

- Какво е полимерна мазилка;

- Каква мазилка да избера за коридор;

- Каква вътрешна мазилка да изберем за стените.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg