Мазилката от фасадата на сградата на Хуманитарна гимназия, която е

...
Мазилката от фасадата на сградата на Хуманитарна гимназия, която е
Коментари Харесай

Свалена е потенциално опасна мазилка от фасадата на училище в Пловдив

Мазилката от фасадата на постройката на Хуманитарна гимназия, която е подкожушена, към този момент е свалена. След заповед на кмета чиновници на Оперативна програма " Жилфонд “ започнаха незабавни дейности по отчасти премахване на части от мазилката на фасадата. Днес на място той разпореди дейностите да продължат, с цел да се почистят всички външни стени по постройката -паметник на културата. От общинското дружество ще изготвят график за работа на смени, с цел да не затрудняват образователния развой.

Към осъществените незабавни ограничения е и боядисването на вътрешните и външните стени на допълнителния корпус на гимназията, който не попада под Закона за културното завещание. Боядисване е възможно и за останалата част - монумент на културата, само че едвам след обрушването на всички евентуално рискови детайли. За тази част от ограниченията има протокол от междуведомствена комисия към Министерство на културата, в който е разказано, че може да се прави обрушване и обезопасяване на компрометираната мазилка.

На огледа на място дружно с кмета бяха районният кмет, заместник-кметът, шефовете на двете учебни заведения, помещаващи се в постройката и началникът на РУО. Те разясниха, че за постройката има строително позволение и районният кмет има подготвеност в границите на месец да изготви нужната документи за пускане на процедура за реализатор на цялостния ремонт на постройката. удостовери, че община Пловдив търси интензивно подпомагане от страната за отпущането на нужните средства.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР