Мазилка от таван се откърти и падна на сантиметри от

...
Мазилка от таван се откърти и падна на сантиметри от
Коментари Харесай

Мазилка падна до новородено бебе


Мазилка от таван се откърти и падна на сантиметри от новородено и неговата майка, заяви Дарик радио. Инцидентът става в една от стаите на Родилно поделение на болничното заведение в Смолян. За благополучие няма потърпевши.

В същия миг в стаята са били 21-годишната родилка Ваня Табакова, момиченцето, родено преди ден - Златка, бабата Сийка Масурска и една от медицинските сестри.



Усещайки, че пада нещо от тавана, сестрата се навела над бебето, което тъкмо в този миг е било на повивалника.



Като противен беше избран случаят от шефа на МБАЛ "Д-р Братан Шукеров " доктор Марин Даракчиев. Той незабавно е свикал комисия, която да огледа ситуацията в родилния бранш, където е паднала мазилката.

"Много противен случай. Парче мазилка се е откъртило от тавана в една от болничните стаи и е паднала до детето. Стаята е ремонтирана преди десетина години и в нея е нямало забележими белези, че има такива индикации. Мазилката не е била напукана и няма по какъв начин да се допусна, че ще падне. Назначил съм комисия, която ще обходи целия бранш и ще огледа обширно всичко и в случай че се постанова вземането на спомагателни ограничения, то такива ще има. Дотогава въпросният бранш няма да се настаняват родилки ", сподели Даракчиев.

В останалата част на отделението е юридически ремонт преди четири години. В момента обаче, тъкмо над въпросният бранш на Родилно поделение тече ремонт поради отделяне на конструкция за инвазивна кардиология.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР