Мазилка от таван се откърти и падна на сантиметри от

...
Мазилка от таван се откърти и падна на сантиметри от
Коментари Харесай

Мазилка от таван в болница падна до новородено бебе

Мазилка от таван се откърти и падна на сантиметри от новородено и неговата майка в късния следобяд в една от стаите на Родилно поделение на болничното заведение в Смолян.

В същия миг в стаята са били 21-годишната родилка Ваня Табакова, момиченцето дневно - Златка, бабата Сийка Масурска и една от медицинските сестри.

Усещайки, че пада нещо от тавана, сестрата се навела над бебето, което тъкмо в този миг е било на повивалника, съобщи Dariknews.bg.

Секунди преди този момент бабата видяла, че се рони тавана и таман се обърнала към здравната сестра с думите "Да не би да падне тавана " и парче от него рухнал на пода, сред болничното легло, детското креватче и шкафа с повивалника.

За благополучие няма потърпевши при случая. Майката на бебето е в огромен стрес и отхвърли да разяснява каквото и да е по случая. Бащата на новороденото - Александър Табаков, също не е на себе си.

Бабата Сийка също беше много смутена, само че описа за видяното от нея.

Като противен бе избран случаят от шефа на МБАЛ "Д-р Братан Шукеров " доктор Марин Даракчиев. Той незабавно е свикал комисия, която да огледа ситуацията в родилния бранш, където се е случило рухването на мазилката.

"Точно тази стая е ремонтирана преди десетина година и в нея е нямало забележими белези, че има такива индикации. Мазилката не е била напукана и няма по какъв начин да се допусна, че ще падне. Назначил съм комисия, която ще обходи целия бранш и ще огледа обширно всичко и в случай че се постанова вземането на спомагателни ограничения, то такива ще има. До тогава във въпросния бранш няма да се настаняват родилки ", безапелационен бе Д-р Марин Даракчиев.

В останалата част на отделението е юридически ремонт преди четири години. В момента обаче, тъкмо над въпросния бранш на Родилно поделение тече ремонт, поради отделяне на конструкция за инвазивна кардиология.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР